05 / 05 / 2024

hızlı tren olan iller

hızlı tren olan iller

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Eskişehir- Afyon- Isparta- Burdur ve Antalya hızlı tren hattının yapımına 2016'da başlanacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi geldi! Süre 2 saat 45 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla 7 saat mesafesi olan Ankara-Samsun arasının 2 saat 45 dakikaya ineceğini söyledi.

52 kente daha yüksek hızlı tren geliyor! Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan YHT müjdesi!

Ulaşım çalışmalarına yenisini ekleyecek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 52 şehre daha yüksek hızlı tren yapılacağını ilan etti. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

İstanbul ve Ankara'ya büyük proje! Bakan Uraloğlu açıkladı: Süper Hızlı Tren geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile İstanbul arasında yapılacak olan "Süper Hızlı Tren" projesinin detaylarını paylaştı. İşte detaylar...

Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Milli Hızlı Tren müjdesi geldi. Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren'de dizayn çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını ifade etti.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 4 Eylül'de açılıyor!

Türkiye genelinde hızlı tren hattı yatırımları aralıksız devam ediyor. Son olarak büyük bir çalışma yapıldığı Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül'de iki önemli yüksek hızlı tren hattı açılışı gerçekleşecek. 

Malatya-Sivas arası hızlı tren ile 40 dakikaya düşecek!

4 saat olan Malatya-Sivas arası hızlı tren ile 40 dakikaya inecek. 132 kilometrelik hattın yakında açılması bekleniyor.  

Körfez Yüksek Hızlı Tren Projesi meclis gündeminde!

Kocaeli Körfez ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında gerekli olan alt ve üst geçitlerin yapılmaması TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da yeni yüksek hızlı tren projesinin inşasına başlayacağız!

İstanbul'da yeni yüksek hızlı tren projesinin inşasına başlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam maliyeti 10,5 katrilyon lira olan yüksek hızlı tren projemizin, proje çalışmaları bitti, yakında inşasına başlıyoruz" dedi...

Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı!

5 istasyondan oluşacak olan Suudi Arabistan'da Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı.

Halkalı Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın inşaatı başlıyor!

Arnavutköy İlçe sınırlarından da geçecek olan Halkalı Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın sondaj çalışmaları tamamlanıyor. Arnavutköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 4 aydır süren sondaj çalışmalarının 2 ay daha devam edeceği ardından inşaata başlanacağı belirtildi.

hızlı tren olan iller Haberi

hızlı tren olan iller

AK Parti Burdur milletvekili aday tanıtım toplantısı, Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın katılımıyla Hüsnü Bayer Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Burdur İl Başkanı Ömer Bütüner, milletvekili adayları, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldığı toplantıda konuşan Lütfi Elvan, "Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Yolları böldük insanları, şehirleri kavuşturduk. Çile yollarından sizleri kurtardık. Burdur'u diğer illerimizle bölünmüş yollarla bağladık ancak bunlarla yetinmiyoruz. Önümüzde çok iş var. Yolun başındayız. İlk yarımız bitti. İkinci yarıya başlıyoruz. Türkiye'de ikinci atılım hamlesi başlıyor" dedi.


'BEYANNAMELERİNDE PROJE YOK'


Burdur- Antalya arasındaki Çubuk Beli ve Çeltikçi Beli'nde tüneller yapılacağını aktaran Lütfi Elvan, "Çubuk Beli'nden değil, Çubuk Tüneli'nden geçeceksiniz, Çeltikçi Beli'nden değil Çeltikçi Tüneli'nden geçeceksiniz. Karamanlı- Fethiye bölünmüş yolunun ihalesini yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. Muhalefet...