11 / 05 / 2024

Hizmet ihracatı KDV istisna

Hizmet ihracatı KDV istisna

Hizmet ihracatı istisnası KDV iadelerinde, bedelin yurt dışından Türk lirası olarak da getirilebilmesineimkan sağlandı.

Dolar en az 41-42 TL olmalı! Dolarla rekabet etme şansımız yok...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2024’te toplam 402 milyar dolarlık mal ve hizmet ihracatı için yol haritasını oluşturdu. asgari ücretin sanayi üzerinde baskı yarattığını belirterek, işçilikte 850 dolarla rekabet etme şansının olmadığını açıkladı. 

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının ilk 4 ayda 25,8 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirildiğini, 2023 yılında toplamında 120 milyar doların aşılmasını hedeflediklerini açıkladı.

THY, 15 milyar 769 milyon dolar gelirle hizmet sektöründe 2022'nin ihracat şampiyonu oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), 2022 yılında elde ettiği 15 milyar 769 milyon dolarlık gelirle hizmet sektöründe geçen senenin ihracat şampiyonu oldu.

THY kendi kredi kartını çıkarıyor

Türkiye'nin en büyük hizmet ihracatçısı konumunda olan THY'nin kendi kredi kartını çıkarmak, yurt içi ve yurt dışında bu kredi kartına dayalı bir sistemi kurgulamak konusunda çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Türk müteahhitlerin yurt dışındaki projeleri yarım trilyonu buldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hizmet ihracatının da en az ürün ihracatı kadar önem taşıdığını vurgulayarak, 2022’nin ilk 10 ayında 76,4 milyar dolarlık hizmet ihracatı yapıldığını bildirdi.

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

Doğu Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra İngiltere, Rus ekonomisine yönelik bazı mal ve hizmetlere ihracat yasağı getirmeye karar verdi.

Hizmet ihracatından yeni rekor geldi! İlk sırada Almanya var...

Türkiye'nin, hizmet ihracatı 2021 yılında 34,8 milyar dolar olarak kayda geçerken, hizmet ithalatı ise 27,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. En çok ihracat, Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılırken ilk sırayı Almanya aldı.

Gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı destekleri kapsamına alındı!

Hizmet ihracatının yükseltilmesi için kapsamlı bir "hizmet ihracatı destek program paketi" hazırlandı ve desteklerden faydalanacak sektör sayısı artırıldı. Aynı zamanda yeni destek unsurları da tanımlandı.

KDV indirimine ek indirim haberi geldi! Temel gıda ürünlerinde büyük fırsat!

Türkiye'nin her bir noktasında toplam 10,001 mağaza sayısı ile hizmet veren ünlü market A101 milyonların cebini rahatlatacak indirimleri açıkladı. Gıda ürünlerindeki yüksek artışın önüne geçebilmek için KDV indirimi yapılırken şimdi gelen son dakika haberine göre yeni indirimler geliyor...

Türk müteahhitlere Rusya fırsatı!

Yurt dışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörü, Türkiye’nin hizmet ihracatında önemli bir yere sahip. Türk müteahhitler yurt dışına açıldıkları 1972'den Temmuz 2021'in sonuna kadar 129 ülkede 428.5 milyar dolar değerli 10 bin 803 projeyi üstlendi.

Mehmet Muş açıkladı: Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor!

Büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor. 2.çeyrekte yüzde 21,7 ile rekor bir büyüme kaydedildi. Mal ve hizmet ihracatımızın büyümeye katkısı 10,8 puan oldu." dedi.

Hizmet ihraçlarında da KDV iadesi imkanı sağlandı!

Hizmet ihracatı istisnası KDV iadelerinde, bedelin yurt dışından Türk lirası olarak da getirilebilmesineimkan sağlandı.

Devlete ait taşınmaz kiralamasında KDV alınır mı?

Karayolları Genel Müdürlüğü, Sayıştay raporlarını dayanak göstererek otoyol hizmet tesisi işletmecilerinden KDV tahsil etti. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, konuyu ele aldı...

Hizmet ihracatı KDV istisna Haberi

Hizmet ihracatı KDV istisna


Türk lirası karşılığı gösterilen hizmet ihraçlarında da KDV iadesi imkanı sağlandı. Hizmet ihracatı istisnası kaynaklı katma değer vergisi (KDV) iadelerinde, bedelin yurt dışından Türk lirası olarak da getirilebilmesine olanak sağlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, hizmet ihracatı istisnası KDV iadelerinde, bedelin yurt dışından Türk lirası olarak da getirilebilmesine olanak tanındı.

Düzenleme öncesinde, KDV'den istisna bulunan hizmet ihracatlarına ilişkin yüklenilen KDV'nin iade edilebilmesi ancak hizmet ihracatı bedelinin yabancı para döviz olarak Türkiye'ye getirilme şartına bağlıydı. Yapılan düzenlemede, Türk lirasının uluslararası ödemelerde artan yaygınlığı dikkate alındı. Faturasında Türk lirası karşılığı gösterilen hizmet ihraçlarında, bedelin Türk lirası olarak Türkiye'ye...