05 / 05 / 2024

Hong Kongun en pahalı dairesi

Hong Kongun en pahalı dairesi

Hong Kong’da lüks bir apartman dairesi rekor fiyata satıldı. Dairenin, Asya'da satılan en pahalı ev olduğu tahmin ediliyor. Noel'den bir gün önce satılan 532 metrekarelik daire için ödenen fiyat 76.7 milyon dolar oldu.

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Hong Kong'da oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Hong Kong'da oturulan konutların değeri, en son 2008 Küresel Mali Krizinin etkilerinin hissedildiği 2009 yılında önceki seneye göre azalmıştı. Verilen bilgiye göre oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi...

Dünyanın en pahalı 10 şehri açıklandı! Listedeki Ankara detayı şok ediyor

Veri, yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunan ECA International tarafından dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı. Listenin başını Hong Kong'un çektiği sıralamada, Ankara çalışanlar için en ucuz şehir olarak tanıtıldı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden olan Evergrande'nin hisselerinin, Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldığı açıklandı. Hisselerin neden işleme kapatıldığıyla ilgili ise bir açıklama gelmedi.

Asya'nın en pahalı dairesi 82,2 milyon dolara satıldı!

Hong Kong'un en lüks mülklerinden birinde bir daire 640 milyon Hong Kong dolarına satıldı.

Hong Kong'da ev fiyatlarındaki pahalılık insanları mikro evlere yönlendiriyor!

Yaklaşık olarak sekiz milyon insanın yaşadığı Hong Kong, aynı zamanda dünyanın en pahalı şehirleri arasında bulunuyor. Özellikle ev fiyatlarındaki pahalılık insanları mikro evlerde yaşamaya yönlendiriyor.

Hong Kong'ta 25 metrekarelik mikro evlerde yaşam!

Dünyanın en pahalı şehirlerinden olan Hong Kong, vatandaşlarına dram yaşatıyor. 8 milyon nüfusu olan kentin sadece yüzde 7'lik bölümü konutlar için ayrılmış. Ev fiyatlarındaki pahalılık da insanları mikro evlerde yaşamaya mecbur bırakıyor...

Hong Kong’da konut fiyatlarının yüzde 10 düşmesi bekleniyor!

Birkaç aydır devam eden protestolar nedeniyle dünyanın en pahalı konutlarının bulunduğu Hong Kong’da konut fiyatlarının yüzde 10 düşmesi beklenirken

Hong Kong'a 80 milyar dolarlık yapay ada projesi!

Hong Kong'da konut sorununu çözmek için yeni bir proje hayata geçirilmesi planlanıyor. Ülkeye 80 milyar dolarlık dünyanın en büyük yapay adası inşa edilecek.

Dünyanın en uzun deniz köprüsü Çin'de açıldı!

Dünyanın en uzun deniz köprüsü Çin'de hizmete açıldı. 55 kilometre uzunluğundaki Hong Kong-Zhuhai-Macau Köprüsü'nün açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Hong Kongun en pahalı dairesi Haberi

Hong Kongun en pahalı dairesi

Hong Kong’da lüks bir apartman dairesi rekor fiyata satıldı. Dairenin, Asya'da satılan en pahalı ev olduğu tahmin ediliyor.





Noel'den bir gün önce satılan 532 metrekarelik daire için ödenen fiyat 76.7 milyon dolar (yaklaşık 223 milyon TL) oldu.





Adı açıklanmayan bir kişi tarafından alınan ev 46’ncı katta bulunuyor ve Victoria Limanı manzarasına sahip.





Kentin önceki rekoru 60 milyon dolara satılan, ödüllü mimar Frank Gehry’nin tasarladığı 12 katlı "Opus Hong Kong" binasının sekizinci katının tamamını kaplayan bir daireye aitti.





Uzmanlar son 6 sene içinde Hong Kong’daki emlak fiyatlarının ikiye katlandığını...