29 / 04 / 2024

hükümetin 1 yıllık eylem planı

hükümetin 1 yıllık eylem planı

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bir yıllık Eylem Planı'nı açıkladığı toplantıda, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusuna noktayı koydu.

İnşaat maliyetleri yeni yıla da artışla başladı! 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu!

İnşaat maliyet endeksindeki artış hız kesmiyor. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu. İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Benzine yüzde 88, motorine yüzde 76, LPG'ye yüzde 81 zam geldi! Hepsi 1 yılda oldu!

Akaryakıt istasyonlarındaki tabelalar, peş peşe gelen indirim ve zamlar sebebiyle geçtiğimiz sene sık sık değişti. Peki akaryakıt fiyatlarının 1 yıllık değişimi nasıl oldu? İşte o rakamlar ve vatandaşların yorumları...

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

2024 pasaport ücretleri belli oldu! 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu?

2024 yılı pasport ücretleri belli oldu. Peki 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu? İşte güncel pasaport ücretleri...

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 78,46 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 1,7, yıllık bazda yüzde 78,46 artış gösterdi.

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? Kiracı çıkartılır mı?

Tüm kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme bittikten sonra ne yapılması gerektiğidir. Bu konuda birçok söylem gündemde olsa da aslını bilmek gerekir. 1 yıl geçtikten sonra kiracıların evden çıkarılması veya sözleşmenin devam etmesi tartışılan konulardan biridir.

Philips HD9650/90 premium airfryer, 1, 2 ve 3 yıllık ek garanti fırsatlarıyla Teknosa’da satışa çıktı!

Teknosa, son dönemlerin en moda elektronik cihazlarından airfryer’ı Philips güvencesiyle satışa sundu. 1, 2 ve 3 yıllık ek garanti fırsatlarının bulunduğunu duyuran Teknosa, alışveriş kredisi seçeneğiyle de alımlarda kolaylık sağlamaya başladı.

hükümetin 1 yıllık eylem planı Haberi

hükümetin 1 yıllık eylem planı

Merkez Bankası'nın bu taşınmayı istemediğini bizzat Başkan Yılmaz'ın açıkladığının anımsatılması üzerine, "Kanunsa kanun, çıkartırız. Merkez Bankası alacağı kararlarda bağımsızdır. Bu konuda hükümet karar verir" dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası İstanbul'a taşınır mı-taşınmaz mı tartışmasına son noktayı koydu. Ziraat, Halk ve Vakıfbank'ın yanı sıra Merkez Bankası'nın da hükümetin eylem planı doğrultusunda İstanbul'a taşınacağını açıklayan Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın bu konuya sıcak bakmadığının hatırlatılması üzerine "Kanunsa kanun çıkartırız, taşırız" diye konuştu.

YERİNİ DE BELİRLEDİK: Başbakan Erdoğan, 60'