06 / 05 / 2024

hükümetin esnaf desteği

hükümetin esnaf desteği

Hükümet, esnafa destek olacak reform paketi hazırladı. Kira yardımından prim teşvikine kadar esnafa birçok destek sağlanacak.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 

Sosyal Medya Platformu X'de Murat Ali Calman @calmanmuratali hükümetin yeni bir konut kredisi duyuracağı ile ilgili iddiaları hakkında bir gönderi paylaştı. İşte detaylar...

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretsiz doğalgaz destek miktarının arttığını açıkladı. Yıllık artışın arttığını duyuran Erdoğan'ın açıklamasının ardından vatandaşlar doğalgaz destek ödemesini araştırmaya başladı. Peki Aylık doğalgaz desteği ne kadar?

Üniversite öğrencilerine 4 bin liralık eğitim desteği müjdesi! Başvurular başladı, kaçırmayın!

Yeni akademik dönemin başlaması ile beraber, eğitim desteği ödemeleri ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte belediyeler tarafından verilen eğitim desteği ile ilgili detaylar...

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

Biden, beklenen imzayı attı, hükümetin kapanması önlendi!

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını imzaladı. Biden, “Milyonlarca çalışkan Amerikalıya gereksiz acı verecek gereksiz bir krizi önlemiş olduk” ifadesini kullandı.

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

Ev, araba alacaklara müjde! Sinpaş Yapı faizsiz finansman desteği verecek!

Türkiye'de faaliyetlerine devam eden Sinpaş, hızlı bir ivme ile büyüyen araç ve konut talebine karşılık, faizsiz finansman desteği sağlayacağını duyurdu.

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

Hükümet açıkladı: Emekli ve memur zam oranları yine yükseldi! OVP ile zam yüzde 50'ye dayandı! Şimdi maaşlara bakın

Emekli ve memur Ocak 2024 zammı kapsamında yeni bir ipucu daha geldi. Hükümetin OVP açıklamasının ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları yine yükseldi. İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Memur ve emekli memur zammında kritik viraj: Hükümet teklifini açıklayabilir

Yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisini kapsayan 7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Hükümetin yarın kamunun zam teklifini açıklaması bekleniyor.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Hükümet maaşlar için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından yeni kurulacak Meclis ve hükümet milyonların gelirini artıracak yasal düzenlemeler başta olmak üzere yoğun bir ekonomi ajandasıyla mesaiye girecek. İşte tüm detaylar...

Depremzede esnafa 350 milyon liralık kalkınma desteği sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansınca yaklaşık 350 milyon liralık kaynakla esnafın kalkınması sağlanacak.

hükümetin esnaf desteği Haberi

hükümetin esnaf desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 40 bin işletmeye 20 milyar liralık paketle birlikte kredi muslukları açıldı. Öte yandan  2.5 milyon esnafın yüzünü güldüren adımlar da devam ediyor. 

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, hükümet, esnafa kredi desteğinin yanı sıra markalaşma, geleneksel mesleklere alışveriş merkezinde kira desteği, vergi, prim teşviki, tedarik ve dağıtım kooperatifleri kurulmasına kadar bir dizi reform hazırladı.

DÖRT KOLDAN DESTEK

Esnafa kredide sübvansiyon oranı yüzde 20'den yüzde 100'e çıkarırken, uygulamadan yararlananların sayısı 600 bine yaklaştı. Bu yıl küçük işletmeleri teşvik için girişim-risk sermayesi gibi yenilikçi finansman modelleri de desteklenecek. Bakan Pekcan'ın verdiği bilgiye göre bu kapsamda yaşama geçirilecek 10 önemli adım şöyle:


1- PERAKENDE İŞLETMELERE KOLAYLIK:

Perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçişindeki kriterler esnaf lehine yeniden düzenlenecek.

2- GELENEKSEL MESLEKLERE DESTEKLER:

Geleneksel,...