18 / 05 / 2024

Hükümetin güneydoğu yatırımları

Hükümetin güneydoğu yatırımları

Hükümet tarafından terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyar liralık yatırım yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda sadece Diyarbakır Sur için 1,9 milyar Türk Lirası yatırım gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Mahmut Sefa Çelik, Fatih Çelik, Mahmut Asmalı ve Hüseyin Dinçel ortaklığında kuruldu.

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Orta Vadeli Program resmen açıklandı! Dolar kuru ne kadar olacak? İşte hükümetin enflasyon ve dolar öngörüleri! 

Orta Vadeli Program, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve tüm detayları belli oldu. Program kapsamında,  hükümetin büyüme, işsizlik, enflasyon ve dolar/TL kuru tahminlerine de yer verildi. İşte o tahminler...

Ucuz konut için ihaleye çıkılsın teklifi! Hükümetin önerisi sonrasında gündeme geldi

Hükümetin konut krizini aşmak için hazine arazilerini imarlı arsaya dönüştürme planı ortaya çıktı. Konut üretimi önünde en büyük engel yeterli arsa olmaması ve arsa fyatlarının yüksekliği olarak gösteriliyor. Sektör sorunu aşmak için çareler arıyor.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Konut yatırımları deniz kenarına yöneldi!

Hepsiemlak tarafından açıklanan Mayıs 2021 Emlak Endeksi sonuçlarına göre, konut yatırımları deniz kenarına yöneldi.

2021'de konutta gündem: Yeni yatırımlar ve fiyatlar!

Gayrimenkul sektörü, Kovid-19 salgınına rağmen yılı rekorlarla bitirecek. Kredi faiz indiriminin etkisiyle 1.4 milyona dayanan satışlar, yıl sonunda tarihin en yüksek seviyesini görecek. 2021'de ise yeni yatırımlar ve artan fiyatlar gündem olacak.

Kamu yatırımlarında en büyük pay ulaştırmaya!

2020 Yılı Yatırım Programı'ndan yapılan derlemeye göre, kamu yatırımları için bu sene 77,1 milyar TL kaynak ayrılırken, bu tutardan aslan payını 25,2 milyar TL ile ulaştırma ve haberleşme sektörü alıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yatırımları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılı devam eden, planlanan ve tamamlanan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kazakistan, altyapı yatırımları için Türk müteahhitler ile görüşüyor!

Kazakistan Türk müteahhitler ile alt yapı yatırımları için görüşmelere başladı. Kazakistan'ın demiryolu, otoyol, gümrük kapılan, konut gibi yatırımlar için 15 milyon dolar kaynak ayırdı...

Hükümetin güneydoğu yatırımları Haberi

Hükümetin güneydoğu yatırımları

Hendek ve barikatlarla Güneydoğu’daki şehirleri viraneye çeviren terör örgütü vatandaşa yönelik tehditlerini artırıyor. Terör örgütü militanlarının uzlaşma ofislerini mercek altına aldığı ortaya çıktı.


Edinilen bilgilere göre terör örgütü Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari gibi şehirlerde yıkılan binaların yeniden yapımı için Bakanlık ile anlaşmanın önüne geçilmesi için çalışıyor. Kamu tarafından kurulan uzlaşma ofislerinde vatandaşın anlaşmayı imzalamasının önüne geçmek için mesken sahipleri tehdit ediliyor. Bu nedenle de vatandaşların uzlaşma ofislerinde fotoğraf dahi çektirmekten kaçındıkları öğrenildi. Emniyetten alınan bilgilere göre terör örgütü vatandaşın devlet ile olan anlaşmasının önüne geçmekte zorlanırken o bölgede sahada çalışan kamu elemanlarını da tehdit etmeye başladı. İnşaatlarda çalışan operatörler ölümle tehdit ediliyor. Bazı operatörlere hasar görmüş evle ilgili olarak “O evi sakın yıkma, sonra devamını göremezsin” tehdidi yapılıyor.


HALK DEVLETİN YANINDA

Baskılara...