05 / 05 / 2024

Hüsnü Özyeğin inşaat

Hüsnü Özyeğin inşaat

Oregon Eyalet Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden mezun olan Hüsnü Özyeğin kimdir? Hüsnü Özyeğin bugüne kadar hangi işlere imza attı? Hangi işlerde bulundu? İşte Hüsnü Özyeğin'in biyografisi...

Hüsnü M. Özyeğin kimdir?

Hüsnü Özyeğin kimdir, 1989 yılından itibaren Fiba Holding A.Ş. Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır. İşte Hüsnü M. Özyeğin'in biyografisi...

Sancaktepe'deki salgın hastanesi inşaatında zemin betonunu döküldü!

Sancaktepe'de yapımına hız verilen salgın hastanesinde inşaat çalışmaları hızlandı. Hastane inşaatında zemin betonunu dökme çalışmaları başladı.

Moskova'da inşaat projelerine devam kararı!

Rusya'da hükümet inşaat projelerine devam edilip edilmemesiyle ilgili nihai kararı yerel yönetimlere bıraktı. Moskova'da belediye devam kararı aldı.

İzmir Karaburun’da inşaat krizi!

İzmir'in Karaburun ilçesinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile SİT alanı olarak açıklanan Hasseki mahallesinde, üstelik belediyenin mühürlemesine karşı inşaat çalışmaları devam ediyor.

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı meclis gündeminde!

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı 2019 yılı ödeneğine ve Yozgat ilindeki bazı inşaat yapım işleri meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bolu spor kompleksi inşaatı tam gaz! 

Bolu Gerede'de spor kompleksinde hızla devam inşaat devam ediyor. Spor tesisi 2019-2020 sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. 

Edirne-İstanbul hızlı trenin inşaatı başlıyor!

Çatalca'ya çok güzel projeler ve hizmetler yapacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çatalca'dan geçen Edirne-İstanbul hızlı treninin inşaatının başladığını söyledi.

Ferit Şahenk ve Hüsnü Özyeğin arasındaki 102.5 milyon euroluk anlaşma iptal!

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile iş adamı Hüsnü Özyeğin arasındaki AVM satışı anlaşmasının iptal edildiğini yazdı. 

Gebze Center AVM'nin satışı iptal edildi!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Gebze Center AVM, otel ve ek binalar ile arsanın Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Seyir Gayrimenkul Yatırım'a satışının iptal edildiğini açıkladı.

Hükümet inşaat sektörünü destekliyor!

Hükümet inşaat sektörüne destek vermeye devam ediyor. KDV ve tapu harcı indirimi, konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi, sektör için başlatılan uygulamalarla satışların artması hedefleniyor.

Hüsnü Özyeğin Revo Capital’i aldı mı?

Revo’nun büyük yatırımlarından biri olan Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Fibabanka şirketi satın alıyor...

Döviz kurundaki hızlı artış inşaat sektörünü önemli oranda etkiliyor!

Son dönemde inşaat malzemeleri, enerji fiyatları ve döviz kurunda yaşanan hızlı artışlar, inşaat sektörünü önemli oranda etkiliyor.

ABD’nin inşaat finansmanı: Bireysel gayrimenkul yatırımcıları!

Amerika Birleşik Devletleri, inşaat sektörünün ihtiyacı olan sermayeyi sağlamak için uygun bir çözüm üretti, yabancı bireysel yatırım için bir paket geliştirdi. EB-5 projesi hükümet inşaat sektörünü kalkındırmak ve yabancı sermaye elde ettirmek için hayata geçirildi.

Hüsnü Özyeğin inşaat Haberi

Hüsnü Özyeğin inşaat

Hüsnü Özyeğin kimdir? 

Hüsnü Özyeğin 1944 doğumlu. Liseyi Robert Kolej'inde tamamlayan Hüsnü Özyeğin, Oregon Eyalet Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden mezun.


Okurken finans konularına daha ilgili olduğunu farkeden Hüsnü Özyeğin Harvard'da master yaptı. Üç yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen Özyeğin, kolejden arkadaşı Mehmet Emin Karamehmet'ten iş teklifi aldı. 


32 yaşındayken (1977) Pamukbank Genel Müdürü oldu. 1984'te yine Karamehmet'e ait Yapı Kredi Bankası'nın genel müdürlüğüne geçti.


Özyeğin, 1977-1984 yıllarında Pamukbank'ta ve 1984-1987'de de Yapı ve Kredi Bankası'nda genel müdürlük yaptı.


Hüsnü Özyeğin, 1987 yılında Yapı ve Kredi Bankası'ndan ayrılarak kendi bankası Finansbank'ı kurdu.


Fiba Şirketler Grubu bünyesinde 30'dan fazla şirketi bulunan Özyeğin, 1996 yılında satın aldığı Gima ve Endi'yi Sabancı Holding'in yüzde 40 ortak olduğu Carrefoursa'ya sattı. Özyeğin, İstanbul'daki Swissotel The Bosphorus'u Nisan 2005'te yaklaşık 100 milyon dolara...