05 / 05 / 2024

Hüsrev Kutlu kentsel dönüşüm

Hüsrev Kutlu kentsel dönüşüm

Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan kabul edilen Adıyaman’daki 41 hektarlık alanda incelemelerde bulunan belediye ve bakanlık yetkilileri, Adıyamanlıların da desteğiyle şehrin çehresinin değişeceğini dile getirdiler.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm hemen başlamalı!

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kentsel dönüşüm projelerinin bir an önce hayata geçirileceğini söyledi. Kutlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin, Adıyaman ziyareti sonrası kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cemil Tugay'dan İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Başkan seçilmesiyle beraber üstlendikleri sorumluluklara dikkat çeken ve hedeflerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'de hızlı bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarını söyledi.

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Hacıhüsrev Mahallesi, 1630 ada, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16 parseller ve 13, 15 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kentsel dönüşümde 50+1 formülü bu hafta Meclis'te!

Hükümet kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Bu kapsamda, AK Parti'nin bu hafta Meclis'e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı yeniden şekillenecek. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hızlı bir kentsel dönüşümü hedefleyen yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Özhaseki, bu projenin İstanbul'u daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

Kentsel dönüşümde yeni dönem!

Hükümet kentsel dönüşüme hız kazandıracak yeni düzenlemeler yaptı. 'kendin yık kendin yap' modelinde KDV yüzde 18'den yüzde 1'e çekilirken, destek kredisi üst limitleri de yükseltildi.

Kentsel dönüşümün avantajları ve dezavantajları!

Türkiye'de kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Ülkemizde il il, ilçe ilçe hızlı bir kentsel dönüşüm süreci yaşanıyor.

İzmir Gaziemir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesi için kentsel dönüşüm sürecini başlattı. İZBETON’un ihale sürecine dâhil olmasıyla birlikte hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları ilçe mahallelerinde heyecan yarattı. 

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalar hızlandı. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021, kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kentteki deprem sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Gökçe, çok sayıda konutta tedirginlik yaşandığını belirtti.

Kentsel dönüşüm kredisi şartları 2021!

Kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalar hızlandı. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır, kentsel dönüşüm kredisi ne zaman verilecek? Kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? İşte kentsel dönüşüm kredisi şartları 2021...

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm tercih değil zorunluluktur!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Depreme karşı en etkili önlem yeni uydu kentler oluşturmaktır. Covid-19 sürecinde karşılaştığımız sıkıntılarda göz önünde bulundurularak çağdaş dünyanın öngörmüş olduğu en yüksek kentsel standartları Türkiye’ye, kentlerimize getirmeliyiz” diye konuştu.

Adıyaman Eskisaray'da acil kentsel dönüşüm talebi!

Şehrin merkezin de ve en işlek noktada bulunan Adıyaman'ın Eskisaray Mahallesi'nin sorunlarının çok büyük sorunlar olmamasına karşı Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu döneminde bu sorunların görmezden gelindiğini sözlerine ekledi.

Hüsrev Kutlu kentsel dönüşüm Haberi

Hüsrev Kutlu kentsel dönüşüm

Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan kabul edilen Adıyaman’daki 41 hektarlık alanda incelemelerde bulunan belediye ve bakanlık yetkilileri, Adıyamanlıların da desteğiyle şehrin çehresinin değişeceğini dile getirdiler.


Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile Adıyaman’da uygulamaya konulacak olan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yol haritasını belirlemek için ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ve Daire Başkanı Zeynep Afşeören ile kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, kentsel dönüşüm çalışmasının yapılacağı Mara ve Musalla Mahallelerini kapsayan 41 dönümlük alandaki çalışmaların bir an önce başlayıp, tamamlanabilmesi için vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.


Halkın desteğiyle Adıyaman’ın çehresini değiştirmek istediklerini sözlerine ekleyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Kutlu, “Adıyaman’ımızda kentsel dönüşümde yeni bir dönem başladı. Mara ve Musalla...