10 / 05 / 2024

ibb gayrimenkulleri hangi kurumlara tahsis edildi 

ibb gayrimenkulleri hangi kurumlara tahsis edildi 

Geçmiş dönemlerde İBB tarafından bazı kurumlara, vakıflara ve derneklere tahsis edilen  gayrimenkullerin amaçları dışında kullanıldığı ortaya çıktı. 

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Şimdi de gözleri gayrimenkule çevrildi. Peki yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor? Türkiye'ye en çok talep hangi ülkelerden geliyor?

Kanal İstanbul protokolü İBB’ye hangi görevleri yüklüyor?

İBB Başkanı İmamoğlu dün Kanal İstanbul konusunda kendilerinden önce yapılmış olan protokolden çekildiklerini açıkladı. Protokol 2018 yılında Mevlüt Uysal tarafından imzalanmıştı. Ve bakın protokol İBB’ye hangi görevleri yüklüyor...

İBB hangi ilçede ne kadar yatırım yaptı?

Taşı toprağı altın olan İstanbul'da yatırımlarına ara vermeden devam eden İBB, 13 yılda bir çok yatırıma imza attı. Peki İBB hangi ilçede ne kadar yatırım yaptı?

Özelleştirme İdaresinin 4 ildeki gayrimenkulleri için hangi şirketler teklif verdi?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Antalya Muratpaşa, Karaman Merkez, Kocaeli Kandıra ve İstanbul Çatalca'da yer alan gayrimenkullerini satışa çıkardı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın gayrimenkulleri için hangi şirketler teklif verdi?...

Kira artışında hangi enflasyon oranı alınır?

Kira bedelinde yapılacak yıllık zam, 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile enflasyon oranlarına bağlanıyor. Peki, kira artışında hangi enflasyon oranı alınır? Kira artışı hesabı nasıl yapılır?

Temmuz ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan takvim kapsamında ay ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiği, vergi ödeme sürelerine ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, Temmuz ayında hangi vergiler ödenecek?

Vergi mahkemeleri hangi illerde var?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kuruluyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte, vergi mahkemeleri bulunan il listesi...

Hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür?

Türkiye'deki sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biridir. Peki, Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür? İşte Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar..

İzale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Medeni Kanun gereğince paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, izale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet ya da kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılan ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

ibb gayrimenkulleri hangi kurumlara tahsis edildi  Haberi

ibb gayrimenkulleri hangi kurumlara tahsis edildi 

Sayıştay'ın 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) raporunda, belediyenin; bazı kamu kurum ve kuruluşlarına, çeşitli dernek veya vakıflara tahsis ettiği taşınmazların amaçları dışında kullanıldığı tespit edildi. 

İBB TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB, Sayıştay'a verdiği cevapta tahsis edilen gayrimenkullerin amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığının düzenli olarak kontrol edilmesi için çalışmalara başlandığını, amacına aykırı kullanımların tespit edilmesi halinde tahsisin iptali yoluna gidileceğini aktardı. Sayıştay'ın hazırladığı raporda bu duruma ilişkin örneklere yer verildi.

EĞİTİM İÇİN VERİLDİ, BELEDİYE SPOR MERKEZİ OLARAK İŞLETİYOR 

Pendik ilçesi Şeyhli Mahallesi'ndeki 15 bin metrekarelik parsel 2018'de eğitim ve sosyal hizmet faaliyetlerinde kullanılmak üzere 25 yıl süre ile bir vakfa tahsis edildi. Parselin toplam bin 551 metrekaresinin adına tahsis yapılan vakıf tarafından eğitim faaliyetlerinde kullanıldığı belirlendi. Söz konusu tahsis 2017...