02 / 05 / 2024

İbrahim Toraman mahkemesi

İbrahim Toraman mahkemesi

Eski milli futbolcu İbrahim Toraman'ın dükkanında imar planı dışında genişletme yaptığı geçekçesi ile yargılandığı dava sonuçlandı. 

Kentsel dönüşüm yasasının iptali için hamle geldi! Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak!

CHP, kentsel dönüşüm yasasının iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Vali Toraman, inşası devam eden deprem konutlarına ilişkin incelemelerde bulundu!

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen kentte, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapımına başlanan konutlara yönelik incelemelerde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nden son dakika açıklaması: Ek zam oranlarını belirleyen düzenleme iptal!

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına birinci sınıf hakim savcılardan daha çok ek zam yapılmasını öngören kanun hükmü iptal edildi.

Memurlar dikkat! Anayasa Mahkemesi’nden devrim niteliğinde karar! Bu karar sonrası her şey baştan aşağı değişecek!

Anayasa Mahkemesi’nden tüm memurları ilgilendirecek flaş bir karar çıktı. Mahkeme, memurnin aile bütünlüğünü bozacak şekilde atanmasını hak ihlali saydı.

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Vergi Mahkemesi, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar aldı. Emlak vergisi ile ilgili olan bu karar, emeklilerin bir şartla vergiden muaf olduğunu ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...

Trafik cezaları hakkında Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar!

Anayasa Mahkemesi emsal niteliğinde bir karar daha imza attı. Anayasa Mahkemesinin kararına göre, Türk plakalı araç kullanan yabancı sürücülerin trafik cezalarının, araç sahibinden tahsilini öngören kanun hükmünü Anayasaya aykırı bularak iptal etti.

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin yaşadığı bazı anlaşmazlıklar için sulh hukuk mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022 ne kadar?

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2022!

Asliye hukuk mahkemesinde dava açacak edecek kimseler başvurma ve celse harçları ödüyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2022...

Anayasa Mahkemesi'nden emsal mülkiyet hakkı kararı!

Ankara’da önce kentsel rekreasyon alanı, ardından da ticari alan ilan edilen arsa için görülen davada Anayasa Mahkemesi mülkiyet hakkının ihlal edildiği yönünde karar aldı.

Anayasa Mahkemesi'nden toplu konut için kamulaştırılan alanla ilgili dikkat çeken karar!

Anayasa Mahkemesi toplu konut için kamulaştırılan gayrimenkullerin amacına uygun şekilde kullanılmamasını "hak ihlali" saydı

İdare Mahkemesi'nden İBB ve TÜRGEV yurtları kararı!

İstanbul 14. İdare Mahkemesi, İBB'nin, TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını hukuka uygun bulmayarak reddetti.

İbrahim Toraman mahkemesi Haberi

İbrahim Toraman mahkemesi

Eski milli futbolcu İbrahim Toraman'ın dükkanında imar planı dışında genişletme yaptığı geçekçesi ile yargılandığı dava sonuçlandı.  Dava sonucunda İbrahim Toraman 5 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme daha sonra hapis cezasını 3 bin 80 TL adli para cezasına çevirdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Anadolu 52’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık İbrahim Toraman katılmadı. Toraman'ın  avukatı Zeynep Küçük ve müşteki avukatı Tuğba Atsal dava için hazır bulundu. 

Toraman'a verilen kısa süreli hapis cezasının sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumunu göze alarak günlüğü 20 TL’den hesaplanarak 3 bin TL adli para cezasına çevrilmesine karar verdi.