03 / 05 / 2024

İÇDAŞ arazisine talip

İÇDAŞ arazisine talip

Gazete ilanları çıktıktan sonra İÇDAŞ'ın arazisine tam 18 inşaat firmasından teklif gelmişti. Bunların tamamının adını öğrenemesek de aralarında İbrahim Dumankaya Holding'e ait DKY İnşaat var...

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Bodrum'da hazine arazisine yapılan kaçak yapılar yıkıldı!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir inşaat firması deniz kenarındaki hazine arazisine duvar örerek burada inşaat çalışmalarına başlaması üzerine firmaya idari para cezası kesildi. 

Rönesans Holding'ten Ankara'ya 500 bin metrekarelik dev adalet sarayı!  MİT'in eski arazisine dev proje geliyor!

Rönesans Holding, Ankara’da MİT’in eski arazisine yapılacak dev adliye binası için kolları sıvadı.

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Akfen GYO'dan Penguen Gıda'nın Bursa arazisine karma proje!

Akfen GYO, Penguen Gıda'nın Bursa Görükle'deki arazinde hayata geçirilecek proje için düğmeye bastı. İşte proje ile ilgili yaşanan son dakika gelişmesi ve ayrıntılar...

Avrupa Konutları Güneşli resmen başlıyor! Artaş'tan İÇDAŞ ve Metal Yapı Konut'un arazisine 1.312 yeni konut geliyor!

Avrupa Konutları Güneşli projesi resmen başlıyor. 1.312 konut ve 32 dükkanın yer alacağı proje İÇDAŞ ve Metal Yapı Konut'un Güneşli arazisinde yükselecek.

Piyasada 200 TL patlaması yaşanıyor: “Dolaşımdaki banknotun yarısı” Talip Aktaş yazdı...

Gazeteci Talip Aktaş bugünkü köşesinde, piyasada dolaşımda bulunan banknotların oranını yazdı. Aktaş yazısında, “Enflasyon büyük kupürlerin satın alma gücünü dramatik şekilde aşağı çekerken, daha büyük değere sahip yeni banknotların basılmasına yönelik baskıları da artırıyor.” ifadelerini kullandı.

Hazine arazisine ev yapmak isteyenler dikkat! İstanbul'da konut alanı imarlı arsa satışa çıktı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İstanbul Kartal'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Konut alanı imarlı arsa 723,90 metrekare alana sahip.

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

'Dünyanın en saçma binası'na talip çıktı!

Google'da 'dünyanın en saçma binası' olarak arama yapıldığında ilk sırada çıkan yapılardan olan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması kararı alınan 18 katlı Özel İdare İş Merkezi'ne 30 milyon TL ile talip çıktı.

Buca'da tapulu araziye izinsiz havuz ve cami inşaatı!

Buca'da yaşayan Tandoğan, 50 yıldır yapılan haksız işgallerle mücadele içerisinde. 74 yaşındaki Tandoğan arazisine, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığından bahsetti.

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

İÇDAŞ arazisine talip Haberi

İÇDAŞ arazisine talip


Bugünlerde Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinin gözü kulağı Aslan Ailesi'nden gelecek haberde. Konunun biraz daha anlaşılabilmesi için dergimizin 39. sayısında yine bu sayfalarda yazdığımız bir kulisi hatırlatmamız gerekiyor. "İçdaş'ın fabrika arazisine 18 talip var" başlıklı kulisimizde Türkiye'nin en büyük demir çelik firmalarından olan İÇDAŞ Demir Çelik'in Güneşli'deki eski fabrika yerini değerlendirmek üzere harekete geçtiğini yazmıştık. Aile, gazetelere ilan vererek, 112 dönümlük arazisini 'hasılat paylaşımı modeli' ile değerlendirmek istediğini açıklamıştı. İki emsali bulunan araziye ailenin karma proje yapılmasına sıcak baktığını da vurgulamıştık. 


Gazete ilanları çıktıktan sonra araziye tam 18 inşaat firmasından teklif gelmişti. Bunların tamamının adını öğrenemesek de aralarında İbrahim Dumankaya Holding'e ait DKY İnşaat ve Altan Elmas'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Suryapı'nın olduğunu duyup, okurlarımızla paylaşmıştık. 


Aslında Aslan Ailesi'nin şimdiye kadar görüşmelerini...