14 / 05 / 2024

icra davaları arttı mı

icra davaları arttı mı

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “İcra davalarındaki artış, fiilen bir ekonomik kriz yaşanmakta olduğunun göstergesi. İcra takip davaları ile alacak davaları, başka bütün davaların toplamını geçti" açıklamasında bulundu.

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

İcradaki dosya sayısı bir haftada 134 bin arttı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra takibinde olan vatandaşların sayısının 3 milyon 830 bin 149’a çıktığını belirterek, icradaki dosya sayısının bir haftada 134 bin arttığını kaydetti.

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

Kira tespit davaları son 1 yılda yüzde 30 arttı! Süreç ise 3-4 yıl sürüyor!

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Anlaşmazlıkların çoğu mahkemede son bulurken davalar ise en az 3-4 yıl sürüyor. Peki kira tespit davalarında süreç nasıl işliyor? İşte detaylar...

Ev sahibi kiracı davaları arttı! Kiracıların ve ev sahiplerinin hakları neler? Sakın bunları yapmayın! 

Kiracı ve mülk sahibi kavgaları mahkemeleri doldurdu. Peki kiracıların ve ev sahiplerinin hakları neler? İşte ayrıntılar...

İcra dosyaları pandemide arttı!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 1 Ocak- 14 Mayıs tarihleri arasında icra ve iflas dairelerine toplam 2 milyon 754 bin 926 yeni dosya geldiğini belirtti. Bulut, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İcra ve alacak davaları rekor kırdı!

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “İcra davalarındaki artış, fiilen bir ekonomik kriz yaşanmakta olduğunun göstergesi. İcra takip davaları ile alacak davaları, başka bütün davaların toplamını geçti" açıklamasında bulundu.

Kamulaştırılma davalarına yönelik icra düzenlemesi!

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Torba Yasa'da kamulaştırma davalarına yönelik önemli bir düzenleme yapıldı.

Kira uyarlama davaları arttı!

Döviz kurlarında oluşan artışla “kira” uyarlama davaları arttı. AVM’lerde dövizle kiralama yapan dükkan sahipleri ile kiracılar karşı karşıya geldi.

İflas erteleme yasaklandı, icra dosyaları arttı!

İflas erteleme OHAL’le yasaklandı, piyasadaki daralma nedeniyle kaynak sıkıntısı çeken firmalar zorlanıyor.

İcra davalarında avukatlık ücreti 2016!

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı oluyor. Peki, icra davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

İcra dosyaları arttı!

İzmir Adliyesindeki icra müdürlüklerine 2014 yılında gelen dosya sayısı, bir önceki seneye göre yüzde 112,2 oranında artarak 3 yıl önceki rakamlara yaklaştı.

İcradan satışlar yüzde 40 arttı!

Türkiye'nin ekonomik şartlarına ilişkin menkul, gayrimenkul ve taşıt ilanlarına yönelik Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı araştırmaya göre, son 6 aylık süre içinde icra kanalıyla satış sayısının geçen yıla göre yüzde 40 arttığı ortaya çıktı...

icra davaları arttı mı Haberi

icra davaları arttı mı

Kovid-19 salgını ile beraber ekonomik aktivitenin kısıtlanması, mahkemelerdeki icra ve alacak davalarının sayısında patlamaya neden oldu. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; dava sayılarındaki artış Avrupa’nın en büyük iki adalet sarayı olan Çağlayan Adalet Sarayı ile Bakırköy Adalet Sarayı’na sığmadı. Bu sebeple yeni ek binalar devreye sokuldu. Bakırköy Adalet Sarayı’nda icra işlemlerinin rahat bir şekilde sürmesi için bazı bölümler Ağustos'ta Zaman Gazetesi’nin eski binasına taşındı, Çağlayan Adalet Sarayı’nın icra bölümleri ise Kuştepe’de 14 ve 9 katlı iki bloktan oluşan yeni ek binalara taşınacak.

Kriz daha da ağırlaştı

İcra davalarındaki artışa ilişkin konuşan İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, bu türden artış oranlarıyla geçmişte sadece kriz dönemlerinde karşı karşıya kaldıklarını belirtti. “Bu artış, fiilen bir ekonomik kriz yaşanmakta olduğunun göstergesidir” diyen Durakoğlu, “Pandemi...