05 / 05 / 2024

icradan krediyle konut almak

icradan krediyle konut almak

İcra yolu ile konut almak isteyen kişilerin merak ettikleri sorulardan biri de icradan ev alırken konut kredisi kullanılıp kullanılamayacağıdır. Peki İcra yolu ile konut alırken konut kredisi kullanılır mı?

3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi 20 milyon TL'yi aştı! Krediyle ev almak hayal oldu!

Konut kredisi çekecek olan binlerce kişi en ucuz faiz oranı ve geri ödeme rakamı veren bankaları araştırıyor. Peki 3 milyon liranın 10 yıl vadeli geri ödemesi ve aylık taksitleri kaç TL? İşte o rakamlar...

1940 yılında TBMM'nin hemen yanında 19 bin 700 liraya icradan satılık daire!

1940 yılında Ankara'dan konut almak isteyenler için icradan satılık daire paylaşıldı. TBMM'nin hemen yanında yer alan 3 katlı binanın bir katı 19 bin 700 liraya icradan satılmış.

Krediyle konut almak hayal mi oluyor? 

Açıklanan resmi rakamlara göre 2024 yılının Şubat ayında ipotekli konut satışı 8 bin 827 şeklinde gerçekleşti. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, kredili satışların adedinde artış görülmesine rağmen kredi miktarının gerilediğini kaydetti.

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

Konut kredisi faizleri uçuşa geçti! Şimdi krediyle ev almak mantıklı mı? Vatandaşlar ne diyor?

Banka banka konut kredisi faizleri sık sık güncelleniyor. Peki bu faizlerle konut kredisi çekilir mi? İşte ayrıntılar... 

Konut kredisi faizleri zirve yaptı, krediyle konut almak isteyenlerin sayısı azaldı!

ATSO Başkanı Ali Bahar, TÜİK tarafından açıklanan konut satış verileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında konut satışında yaşanan gerilemeye dikkat çeken Başkan Bahar, krediyle konut almak isteyenlerin sayısının azaldığını da sözlerine ekledi.

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

Konut kredisi kullanacaklar aman dikkat! Merkez Bankası tek tek açıkladı! Bu yıl...

Merkez Bankası tarafından yayımlanan, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin beklentilerinin yer aldığı "Banka Kredileri Eğilim Anketi"nde konut kredileri ile ilgili beklentiler de açıklandı. İşte krediyle ev alacakları yakından ilgilendiren o anket...

Konut kredisinde stoklar eriyor, faizler el yakıyor!

Faizdeki rekor artış ve erişimin zorlaşmasıyla beraber konut kredisi stoku erimeye başladı. Konut satışları tarihi dip seviyelere indi. En sert düşüş krediyle alınan konutlarda. Baskılanan talep nedeniyle satışların düşmesine karşın artan maliyetler sebebiyle ev fiyatları yüksek seviyesini koruyor.

Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat! Yüzde 40’a varan fiyat indirim!

Konut kredisi ile yeni ev sahibi olan EYT’lilerin, (Emeklilikte yaşa takılanlar) emlak vergisi muafiyeti yanında bir avantajı daha bulunuyor. 

Krediyle konut almak zorlaştı mı? Ev alacaklara son dakika şoku: TÜİK duyurdu!

İpotek tesisi yoluyla el değiştiren konut sayısının en düşük gerçekleştiği ay 5 bin 324 ile 2018 yılının Kasım ayı olmuştu. Ekim 2023'te bu rakama yaklaşıldı. Peki krediyle konut almak zorlaştı mı? İşte ayrıntılar...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Müjdeli haber peş peşe geldi! Orta gelirli 0,69 faizle ev sahibi olacak! Yeni Evim Konut kampanyasından kim faydalanacak

Orta gelirliye konut kampanyasının detayları belli oldu. Böylelikle uygun krediyle ev satın almak mümkün olacak. Peki Orta Gelirli Konut kampanyası 0,69 faizli kredisinden kimler faydalanacak?

icradan krediyle konut almak Haberi

icradan krediyle konut almak


İcra yolu ile konut almak isteyen kişilerin merak ettikleri sorulardan biri de icradan ev alırken konut kredisi kullanılıp kullanılamayacağıdır. Konut kredileri yüksek tutarlı ve uzun vadeli krediler olduğu için bankalar da kredi değerlendirmesinde çok hassas davranmaktadır.




KONUT KREDİSİNİ KİMLER KULLANABİLİR


Konut kredisi kullanmak isteyen kişilerin mutlaka 18 yaşını doldurmaları gerekmektedir. Yani reşit olmayan kişilerin konut kredisi başvurusu kesinlikle kabul edilmez. Yine kredi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin düzenli aylık gelir kazanan ve kazandıkları bu gelirleri belgeleyebilen kişiler olmaları gerekir. Bu iki kritere sahip olan herkes konut kredisi başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Ancak yapılan konut kredisi başvurusunun kabul edilip edilmeyeceği bankanın kendi inisiyatifindedir.


KONUT KREDİM ONAYLANMADI


Konut kredisinin onay almamasının en önemli nedeni kredi notunun düşük olmasıdır. Kredi başvurusunda bulunan kişinin aylık gelirinin düşük olması...