08 / 05 / 2024

icralık otel sayısı 2022

icralık otel sayısı 2022

İcralık otellerin şehirlere göre dağılımında 47 işlem ile Muğla ilk sıraya yerleşti. Otellere gerçekleştirilen toplam icra işlemlerinin ilçelere göre dağılımında 32 otel ile Bodrum zirvede oldu. şte icralık otellerle ilgili tüm ayrıntılar...

Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomobil fiyatlarında düşüş devam ederken, Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı. 

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

2023'te 13 otel konkordatoya gitti, 24 otel de icralık oldu!

Geride kalan 2023 yılını turizm sektörü çoğu açıdan pozitif tamamlarken, ekonomide yaşanan sıkıntılar sebebiyle 13 otel konkordatoya gitti, 24 otel de icralık oldu. İşte detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

icralık otel sayısı 2022 Haberi

icralık otel sayısı 2022

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) Kovid-19 salgını sebebiyle bankalara  “kredi borcunu zamanında ödemeyen otellere takip işlemi başlatmayın, borcu yapılandırın” talimatına karşın Türkiye'nin dört bir yanından 38 ildeki 186 otel icralık oldu. Böyle olmasaydı icralık otel sayısı daha da artardı. 

Sektöre en çok kredi kullandıran Denizbank’ın Genel Müdürü Hakan Ateş toplam 25 otelin satışını gerçekleştirdiklerine dikkat çekmişti. 

Peki en çok hangi ildeki oteller icralık oldu? İşte icralık olan otellerle ilgili o veriler...

İCRALIK OTEL SAYISINDA BODRUM ZİRVEDE 

İcralık otellerin illere göre dağılımında 47 işlem ile Muğlaki ilk sıraya yerleşti. Muğla'da icra işlemi tatbik edilen 47 otelin 32’si Bodrum’da yer alıyor. Bu kapsamda, Muğla’daki icra işlemlerinin yüzde 70'i Bodrum'dan oldu.

Dünya'da yer alan habere göre; il bazında ilk sıraya yerleşen Muğla’yı 22’şer işlem ile Antalya...