26 / 05 / 2024

İETT üniversite öğrencisine istanbulkart

İETT üniversite öğrencisine istanbulkart

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı ile üniversiteli öğrencilere indirimli seyahat için büyük kolaylık sağlandı. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler evraklarla uğraşmadan, sıra beklemeden İstanbulkart sahibi olacak.

İBB'den 100 bin öğrenciye 7 bin 500 TL'lik burs: İlk taksit çarşamba yatıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 100 bin üniversite öğrencisine sağlayacakları 7 bin 500 liralık bursun ilk taksitinin çarşamba günü hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Öğrenciye vergisiz telefon satışı ne zaman? Öğrenciye ÖTV'siz, vergisiz telefon satışı başladı mı?

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan üniversite öğrencisine ÖTV'siz telefon ve bilgisayar satışıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.  Öğrenciye ÖTV'siz, vergisi telefon satışının ne zaman başlıyor? sorusu merak ediliyor. Öğrenciye vergisiz telefon satışı ne zaman? 

Tekfen Vakfı’ndan öğrencilere 15 bin 720 lira burs. İşte detaylar!

Tekfen Vakfı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da maddi durumu yetersiz 550 başarılı üniversite öğrencisine bur verecek. İşte burs şartları!

10 bin üniversite öğrencisine 4 bin TL’lik eğitim desteği!

Kayseri’de 10 bin üniversite öğrencisine 4 bin TL’lik eğitim desteği verilecek. Peki üniversite öğrencileri bu desteğe nasıl kavuşacak. İşte başvuru şartları ve tüm ayrıntılar.

Üniversite öğrencisinin öğrenim kredisine akıl almaz zam: İstenen para 'yok artık' dedirtti

Hükümetin 'faiz sebep enflasyon sonuçtur' anlayışı nedeniyle yüzde 14 oranında sabit tutmak için kararlı bir duruş gösterdiği faizler üniversite öğrencisine akıl almaz bir şekilde yansıtılıyor. 4 yıllık eğitim hayatı boyunca devletten çektiği kredinin ödeme tutarını gören öğrenciler 'yok artık' dedi

Üniversite öğrencileri de kripto para furyasına katıldı!

Kripto para yatırımları Türkiye genelinde artmaya devam ediyor. Öyle ki üniversite öğrencileri de bu kripto yatırımcıları arasında yer alıyor. 

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

İstanbul’da üniversite kayıtlarının başlamasıyla beraber öğrencilerin barınma telaşı başladı. Bazı aileler kayıttan vazgeçmeyi bile düşünür halde. Herkes fiyatlardaki fahiş artışlardan şikayet ediyor.

İzmir Karabağlar'da üniversite ve konut alanı tartışması!

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin üniversiteye vermek istediği alanın, mahkeme kararına rağmen konut yaptırmak istendiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, "Karabağlar üniversite mi istiyor, konut mu istiyor onun kararını versin" dedi.

İdlib'de üniversite hastanesi açıldı!

İdlib'te tıp ve eczacılık fakültesi öğrencilerine eğitim vermek üzere üniversite hastanesi hizmete açıldı.

Üniversite kentlerindeki esnaftan kira yardımı talebi!

Üniversite şehirlerindeki ticaret veya ticaret-sanayi odası başkanı, zora düşen hizmet sektörüne ve esnafına başta kira yardımı olmak üzere destek verilmesini istiyor...

Üniversite içi işletmelerin kira sorunu çözüldü!

Türkiye genelindeki 9 bin üniversite içi kantin işletmecisinin koronavirüs salgını sebebiyle yaşadığı kira sıkıntısı, Ankara Ticaret Odasının (ATO) girişimleriyle çözüme kavuşturuldu.

İETT üniversite öğrencisine istanbulkart Haberi

İETT üniversite öğrencisine istanbulkart

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilerin toplu taşıma araçlarını kullanımında kolaylık sağlamak için yeni bir çalışma başlattı.


İETT, Üniversiteye kayıt yaptıran 125 bin öğrenciye kayıt anında öğrenci indirimli ‘İstanbulkart’larını teslim edecek. Özellikle il dışından gelen öğrenciler, hiçbir zorluk yaşamadan indirimli kartları ile toplu ulaşıma hızlı bir şekilde katılacaklar.


İETT; İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi gibi toplam 43 Üniversite ile işbirliği içerisinde bu çalışmalar tamamlandı.


Öğrenciler, kayıt esnasında aldıkları kartlarına 10 TL yükledikten sonra biletmatiklere okutarak İstanbulkart’larını indirimli tarifeyle kullanabilecekler. İETT, Üniversitelere biletmatikler yerleştirerek kart dolumlarının okullarda da yapılmasını...