29 / 04 / 2024

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu binası

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu binası

İEÜ, öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu "Gümüş A" tasarım ödülünü kazandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Demirtaş, "Binada tüm sınıflar, etkileşimli projeksiyon ve akıllı tahta ile donatıldı" dedi

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

NEF'ten eğitime dev destek! Sakarya'da inşa edilecek

Nef, eğitime verdiği desteklerine devam ediyor. Nef, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'yle imzaladığı protokol dahilinde üniversiteye Yabancı Diller Yüksek Okulu ile Bilim ve Teknoloji Merkezleri inşa edecek.

Konut alan yabancı sayısı üçe katlandı!

Türkiye'de konut yatırımı yapan yabancı vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. 2021'nin ilk yarısında üçe katlandı.

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada Türkiye'den konut alan yabancıların iç dizayn, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyasına 150 bin lira harcadığını söyledi.

Yabancılar eşyalı ve akıllı ev istiyor!

Türkiye'de yabancıya konut satışı, Ağustos ayında uçuşların yeniden açılmasıyla artmaya başladı. Türkiye'den ev alan yabancılar genel olarak akıllı ve eşyalı konutlara yöneliyor. 

Koç Üniversitesi Sarıyer’de yeni okul binası yaptı!

Koç Üniversitesi, yabancı diller okulu ve yeni fakülte binası için Sarıyer Mavramoloz Ormanı’ndaki arazileri kullandı…

Konut alan yabancı, eşyasına 4,5 milyar lira harcadı!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Akbal, "Yaptığımız araştırmaya göre, yabancılar, bu yılın ilk 10 ayında Türkiye'den aldıkları konuta ortalama 850 bin lira öderken, iç dizayn, beyaz eşya, ev/mutfak aletleri, döşeme gibi evin eşyasına da 150 bin lira harcadı" dedi..

Yabancıya konut satışında 30 milyar TL'lik ek potansiyel!

Antalya Homes Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe, yabancılara gayrimenkul alımında alt sınırın 250 bin dolara düşürülmesinin konut satışlarına 30 milyar TL'lik ek potansiyel sağlayacağını söyledi.

EGİAD yatırımcıları İzmir'e çekiyor!

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), İzmir'e yabancı ve yerli yatırımcıları çekmek için harekete geçti. EGİAD tarafından yatırım toplantısı gerçekleşti.

Barbaros Reserve’e yabancı alıcılar akın etti!

Bodrum’un en lüks projelerinden olan Barbaros Reserve’e yabancı alıcılar akın etti. Yüzde 25’i satılan projeye İngiliz, Hint ve Körfez ülkelerinden aileler yoğun ilgi gösteriyor.

Son 10 yılda konutta yabancı payı yüzde 5'e yükseldi!

Resmi kayıtlara göre Türkiye’de 650 bin yabancı yaşıyor. Son 10 yılda pek çok sektörde yabancı müşteri sayısındaki artış dikkat çekici. Konutta yabancı payı yüzde 5’e yükseldi.

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu binası Haberi

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu binası

Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tasarım ödulu kazandı. İtalya'da gerçekleştirilen ve uluslararası jürinin oy verdiği "A Tasarım Ödülleri" yarışmasında yer alan İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Binası, büyük jüri tarafından Mimarlık, Bina ve Strüktür Tasarımı Kategorisinde ödüllendirildi. 


SES GETİRDİ

Bina, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Gudjon Thor Erlendssoıı, Özlem Akın Tapçalap, Michael Edward Young tarafından tasarlandı. 

Uygulaması ise İEÜ Proje ve İnşaat Müdürü Mimar Hüsnü Alphan, Mimar Mehtap Altuğ tarafından yapıldı. Binanın aldığı ödül, Avrupa'da Archdaily. Architectnews. Newsflow24, Deisgncurial, Thearchitecteinsight, Çin'de de lvshedesign, gooood dergilerinde yer aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yarışmanın en iyi tasarım çalışmalarının tanınması için yapıldığına dikkat çekerek, üniversitenin tasarımlarının uluslararası yarışmalarda başarılarla dönmesinde gurur...