05 / 05 / 2024

igdaş özelleştirmesi ne zaman

igdaş özelleştirmesi ne zaman

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da özelleştirilecek kurumlar arasında İGDAŞ’tan bahsettiğini hatırlatarak, İGDAŞ'ın satışından gelecek paranın İstanbul metrosuna harcanacağını söyledi. İşte o açıklama...

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’de özelleştirilmek istenilen taşınmazlara tepki göstererek, "Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?" dedi.

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştiriliyor! İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa da aralarında! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştirilecek. Peki hangi illerdeki gayrimenkullerin satışı yapılacak? Söz konusu gayrimenkullerin bedelleri ne kadar? 

Bekir Emre Haykır, SPK’da ne iş yaptı? Erdemir’de hangi alanda çalışıyor?

Bekir Emre Haykır, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda hangi görevi yürüttü? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Bekir Emre Haykır ile ilgili merak edilen her şey...

Ford Transit Custom Mart fiyatları ne kadar? İşte 13 Mart 2023 fiyat listesi

farklı ihtiyaçlara göre özelleştirilebilen ve birçok farklı sektörde kullanılabilen Ford Transit Custom, ticari araç sınıfındaki en popüler ve çok yönlü araçlardan biridir. Peki Ford Transit Custom fiyatları ne kadar? İşte 13 Mart 2023 fiyat listesi

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır 2022, Son gün ne zaman? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı!

İstanbulkart özelleştirmesi (kişiselleştirme) ile ilgili yeni detaylar açıklandı. İstanbul kartının kaybedilmesi durumunda bakiye korunacak Kişiselleştirme için son tarih verildi. Peki İstanbulkart kişiselleştirme nasıl ve nereden yapılır?

Tapu devri masrafı 2022 ne kadardır?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında gerçekleşebileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de tapu devri yapılabiliyor. Peki, Tapu devri masrafı 2022 ne kadardır?

Arsa özelleştirmelerinden ne kadar gelir elde edildi?

CHP’nin TBMM Grubu tarafından açıklanan rapora göre; bu yıl içerisinde arsa ve arazi özelleştirmelerinden 86.7 gelir elde edildi. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesinde son durum ne?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 2011'den bu yana özelleştirme kapsamındaki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'ndaki son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Maliye Hazinesi'ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

Bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı...

Ali Öztunç'tan Datça Kargı Koyu'nun özelleştirilmesine tepki!

Datça'daki Kargı Koyu Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, koyda incelemelerde bulundu ve bölgedeki vatandaşlarla görüştü. 

igdaş özelleştirmesi ne zaman Haberi

igdaş özelleştirmesi ne zaman

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane Başkanlık Sarayı’nda yapılan basın toplantısında İGDAŞ’ın özelleştirilmesi ile ilgili olarak açıklamalarda da bulundu. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da özelleştirilecek kurumlar arasında İGDAŞ’tan bahsettiğini hatırlatan Başkan Topbaş , “Özellikle biz çalışanların özlük haklarının korunması yönünde ve çalışma sürelerine zarar verilmemesi yönünde hassasiyeti gösterdik, ihale şartnamesine koyduk. Şu anda yüzde 95’i İBB’ye ait olan ve Türkiye’deki gaz tüketiminin yüzde 50’sini tüketen bir kurumdan bahsediyoruz. 5 milyonun üzerindeki abonesiyle de önemli bir kurum. Parçalamadan blok olarak satmayı düşünüyoruz. İstanbul’un kasasına iyi bir gelir sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bu parayla İstanbul’u daha fazla metroyla buluşturacağız. Bu özelleştirmeyle tüketiciye ayrı bir yükün gelmeyeceğini özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Kadir Topbaş'ın Validebağ Korusu açıklaması için tıklayın!


“İGDAŞ’a uluslar arası çapta bir teklif gelip...