10 / 05 / 2024

İhale esasları nelerdir

İhale esasları nelerdir

İhale nedir ve nasıl yapılır? İhale esasları nelerdir? İhale duyurusu nasıl yapılır? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız ve ihale konusu hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Aile içi miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! 

Miras paylaşımları son zamanlarda aile içinde çeşitli sorunlara neden olurken yasal haklarını bilmeyen vatandaşların  maalesef miras hakları ellerinden alınabilmektedir. Buna göre, aile içi miras paylaşımının esasları nelerdir? İşte haberin tüm detayları...

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Kapadokya Alan Başkanlığı Satın Alma ve İhale Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Satın Alma ve İhale Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31187 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin esaslar!

Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin esaslar nelerdir? Yönetmelik hükümleri hangi hallerde uygulanmayacak?

Site yönetiminde olağanüstü toplantı esasları nelerdir?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için ''Site yönetiminde olağanüstü toplantı esasları'' konusunu kaleme aldı.

AVM işyeri kiralama esasları!

Alışveriş Merkezleri Yönetmeliği kapsamında alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor. Peki, AVM işyeri kiralama esasları nelerdir?

Konut devlet katkısı hangi evlere verilir?

Konut devlet desteği, Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik gereğince yapılacak. Yönetmelik 6 ay sonra yürürlüğe girecek. Peki, konut devlet katkısı esasları nelerdir? Konut devlet katkısı hangi evlere verilir?

Isı yalıtımı yönetmeliği 2015!

Isı yalıtımı yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. Peki, yönetmelik esasları nelerdir? İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2015..

Kira kontratında yazılması gerekenler!

Kira kontratında, kiralanan taşınmazın adres bilgileri, türü, kira süresi, kira bedeli, kira artış oranı gibi bilgilerin yazılması gerekiyor. Peki, kira kontratında yazılması gereken diğer esaslar nelerdir?

Tapu harcı istisnaları nelerdir?

Tapuda yapılan işlemler için belli harçlar ödeniyor. Ancak, bazı durumlar, tapu harcından muaf tutuluyor. Tapu harç istisnası ile ilgili esaslar aynı kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, tapu harcı istisnaları nelerdir?

Evlilikte yasal mal rejimi nedir?

Türk Medeni Kanun gereğince eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi, uygulanması asıldır. Peki, evlilikte yasal mal rejimi nedir? Edinilmiş mallara katılma rejimi esasları nelerdir?

Kira akdinin haklı nedenle feshi!

Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Mal sahibi kiracısını haklı nedenler olmadıkça çıkaramıyor. Peki, kira akdinin haklı nedenle feshi esasları nelerdir?

Gelibolu tarihi alan yapı denetimi!

Tarihi Alana ilişkin her tür ve ölçekte planlar Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanıyor ya da hazırlatılıyor. Peki, yönetmelik gereğince, Gelibolu tarihi alan yapı denetimi esasları nelerdir?

İhale esasları nelerdir Haberi

İhale esasları nelerdir

İhale nedir?


İhale; bir işi veya bir malı birçok istekli arasından en uygun koşullarda kabul edene bırakma, eksiltme veya arttırma işlemine deniyor. İhaleye kimler katılabilir? Kanuni ikametgâh sahibi olan, Türkiye'de tebligat için adres gösterebilen, gerekli nitelik ve yeterliliği haiz bulunan, yeterli teminat ve belgeleri verebilecek kişiler, ihalelere katılabiliyor.



İhale duyurusu nasıl yapılır?


İhale konusu olan bütün işler, ilan yoluyla duyuruluyorlar



İhale ilanı nereye verilir?


-Günlük gazete çıkan yerlerde: İhalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerden biri ile ihale gününden en az 7 gün önce olmak üzere en az bir defa duyurulur (İlânın ilk günü ile ihale günü hariç).


-Günlük gazete çıkmayan yerlerde: İlân, belirtilen süre içinde belediye yayın araçları ile yapılıyor ve bu işlemler bir tutanakla belgeleniyor.


Peki ihale esasları nelerdir?


Kalkınma ajansları mal, hizmet ve yapım işi satınalma...