21 / 05 / 2024

ihdas alanı tescili nasıl olur

ihdas alanı tescili nasıl olur

Taşınmaz malın, düzenlenecek haritaya göre yoldan ayrılarak, bir parsel numarası altında ilgilisine göre belediye, köy, Karayolları Genel Müdürlüğü veya Hazine adına tescili işlemi olan ihdas alanı tescili nasıl olur?

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

6 ildeki bazı alanlar doğal sit alanı ilan edildi!

Balıkesir, Kocaeli, Giresun, Edirne, Bayburt ve Sivas'ta bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescili ilanları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Niğde Tepeköy'deki Sit Alanı Kral Mezarı TBMM gündeminde!

Tepeköy Köyü'nde Cingören Mevkii'nde bulunan Kral Mezarı olarak bilinen ve 1.Derecede Sit Alanı olarak tescili yapılan mezar TBMM gündeminde konu oldu..

Sit alanı tescil kararı nasıl verilir?

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının, korunma alanlarının ve doğal sitler hariç olmak üzere sitlerin tespit ve tescili ile ilgili usul ve esaslar ilgili yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tescil kararı nasıl verilir?

Sit alanı tescili nasıl yapılır?

Kültür varlıklarının yoğun olarak bulunduğu sosyal yaşama konu olmuş veya önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli olan sit alanı tescili nasıl yapılır?

LİHKAB tescili nedir?

LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır? İşte yanıtı..

İhdas alanı tescili nasıl olur?

Taşınmaz malın, düzenlenecek haritaya göre yoldan ayrılarak, bir parsel numarası altında ilgilisine göre belediye, köy, Karayolları Genel Müdürlüğü veya Hazine adına tescili işlemi olan ihdas alanı tescili nasıl olur?

Bursa Acemler Kışlası'nın sit alanı statüsü kaldırılıyor!

Bursa Osmangazi'deki Eski Merkez Komutanlığı olarak da bilinen Acemler Kışlası Doğal Sit Alanı Tescili sit statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik bugün askıya çıktı. Askı ilanı 6 Mayıs'ta sona erecek...

Ulus'taki İller Bankası binasının tescili kaldırıldı!

Ankara Ulus’taki Cumhuriyet dönemi yapılarından biri olan İller Bankası binasının tescili kaldırıldı. Binanın yıkılarak, boşalan alanın Hergelen Meydanı’na inşa edilen cami projesine dahil edilmesi gündemde...

Beşparmak Dağları'nın sit alanı olması yönünde olumlu gelişme!

Türkiye’nin en önemli doğal ve tarihi alanlarından biri olan Söke ilçesi sınırları içerisindeki Beşparmak Dağları’nın korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda bölgenin sit alanı olarak tescili yönünde olumlu gelişmeler yaşanıyor...

TJK'nın Veli Efendi'nin tescili için yaptığı başvuru kabul edilmedi!

Türkiye Jokey Kulübü'nün İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na hipodromun tescili için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ancak kurul toplam 612 bin metrekare araziyi 'kentsel sit' alanı ilan etti...

Ortak yerlerin tescili!

Müşterek olarak kullanılan ve üzerinde söz hakkı bulunan ortak yerlerin tescili nasıl oluyor? Tapu Sicil Tüzüğünde yer alan hükümlere göre bu konu nasıl işleniyor? sorularının cevapları için haberimizde..

Ortaklaşa kullanılan yerlerin tescili!

Tapu Sicil Tüzüğünde yer alan hükümlere göre ortaklaşa kullanılan yerlerin tescili nasıl oluyor? Tüzük kapsamında yer alan ortaklaşa kullanılan yerlerin tescili ile ilgili hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

ihdas alanı tescili nasıl olur Haberi

ihdas alanı tescili nasıl olur

İhdas alanı tescili nasıl olur?

İhdas işlemi, yolun kapanması nedeniyle oluşan taşınmaz malın, düzenlenecek haritaya göre yoldan ayrılarak, bir parsel numarası altında ilgilisine göre belediye, köy, Karayolları Genel Müdürlüğü veya Hazine adına tescili işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


İhdas haritaları yer kontrol noktalarına dayalı olarak yapılıyor. Yoldan ihdas edilen parselin sınırları, komşu parsellerin tüm sınırları ile imar adasının sınırı zemine aplike edilerek belirleniyor. 


Yoldan ihdas edilen parsel ile komşu parsellerin aplike edilen sınırlarının ölçülerek gösterildiği röleve ölçü krokisi düzenleniyor. Ölçüler yer kontrol noktalarına bağlı olarak yapıldıktan sonra parsel köşe noktalarının koordinatları ve yüzölçümü sayısal hesaplanıyor. Yoldan ihdas edilen parsel mevcut kadastro paftasına işleniyor. 


Bu parsel, çevresindeki parsellerle birleşip bir imar parseli oluşturduğu takdirde açılmış ya da açılacak olan paftasına aktarılıyor. Daha önce ifraz, parselasyon,...