28 / 04 / 2024

İhracat beklentisi ne durumda

İhracat beklentisi ne durumda

İhracat Beklenti Endeksi, yılın 4. çeyreğinde, 3. çeyreğe göre 0,4 puan arttı. Yılın 3. çeyreğinde 113,7 olan endeks, 4. üç aylık dönem için 114,1 seviyesinde gerçekleşti.

İhracat beklentisi 0,4 puan arttı!

Ekonomi Bakanlığının, 2014 yılı 4. çeyreğine ilişkin dış ticaret beklenti anketi açıklandı. Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Beklenti Anketi'ne göre, yılın 4. çeyreğinde, 3. çeyreğe göre ihracat beklentisi 0,4 puan arttı.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

Ekim ayı enflasyon beklentisi ne yönde?

Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren enflasyon verileri, gündemin odak noktasında yer almaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay düzenli olarak açıklanan enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağına dair meraklar artmış durumda.

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

Dolar yıl sonunda bu kadar olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Son dakika Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Ankete göre yıl sonunda dolar beklentisi açıklandı. Peki yıl sonu dolar beklentisi ne oldu? İşte Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi...

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, altın, dolar ve borsa yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Fındık üreticisinin fiyat beklentisi yükseldi: Çiftçiler en az 100 TL istiyor! Fındık fiyatı ne olacak?

Akaryakıta yapılan ÖTV zammı sonrasında üreticilerin fındıkta fiyat beklentisi de 80 liradan 100 liraya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım start aldı. Peki, Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne? İşte detaylar...

TCMB faiz kararı beklentisi ne? Merkez Bankası Temmuz 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta belli olacak? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı faiz kararının ne olacağı ve ne zaman açıklanacağı gündemde yer almaya başladı. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi hangi seviyede gerçekleşti

Mayıs ayı enflasyon seviyesi araştırılıyor. TÜİK her ay, bir evvelki aya ait enflasyonu paylaşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman paylaşılacak? TÜİK Mayıs ayı enflasyon seviyesi saat kaçta belli olacak? Enflasyon beklentisi ne oldu? İşte cevabı.

7 Mayıs 2023 Pazar Euro ne kadar? Euro kaç TL?

Mevcut uygulamalarında değişim beklentisi sebebiyle piyasalarda yakından takip edilen 14 Mayıs seçimlerine kısa süre kalırken Euro'nun ne seyir alacağı merakla takip ediliyor. Peki, 7 Mayıs 2023 Pazar Euro ne kadar? Euro kaç TL?

İhracat beklentisi ne durumda Haberi

İhracat beklentisi ne durumda

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Beklenti Anketi'ne göre, yılın 4. çeyreğinde, 3. çeyreğe göre ihracat beklentisi 0,4 puan arttı.


İhracat Beklenti Endeksi, yılın 4. çeyreğinde, 3. çeyreğe göre 0,4 puan arttı. Yılın 3. çeyreğinde 113,7 olan endeks, 4. üç aylık dönem için 114,1 seviyesinde gerçekleşti.


Ekonomi Bakanlığının, 2014 yılı 4. çeyreğine ilişkin dış ticaret beklenti anketi açıklandı.


Buna göre, yılın 4. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre ihracat beklentisi arttı. Söz konusu dönemde İhracat Beklenti Endeksine dahil edilen sorulardan gelecek 3 aydaki ihracat ve ihracat siparişi beklentileri ile şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyine ilişkin soruların Endeksi artış yönünde, son 3 aydaki ihracat sipariş düzeyine dair sorunun ise endeksi azalış yönünde etkilediği gözlendi. Bununla birlikte, gelecek 3 aya ilişkin ihracat ile ihracat siparişi beklentileri...