27 / 04 / 2024

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında yarın toplanıyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde? İşte faiz beklentisi...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI YARIN AÇIKLANACAK!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası faiz kararu yarın saat 14:00'da açıklanacak. 

GEÇEN AY FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz ay Merkez Bankası faiz kararı toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25,00'ten yüzde 30'a yükseltilmişti.

EKİM MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Milyonların gözü yarınki faiz kararıne çevrilirken kararın ne olacağı en çok merak edilip araştırılan konuların başında geliyor. 

TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımı ile belli oldu.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe yönelik beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti. 

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasına yer aldı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 40,00 oldu.

TCMB nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI ÖNCESİ DÖVİZ VE ALTIN FİYATLARI!

Merkez Bankası faiz kararı öncesi piyasalarda hareketlilik devam ediyor.  Altın ve döviz yatırımcıları son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Altın güne yükselişle başlarken dolar ve euro aşağı yönlü başladı. Dün euro 30 TL seviyesi ile rekor kırarken, altına olan talep artmaya devam ediyor.  Altının ons fiyatı şu dakikalarda 1970 dolardan işlem görüyor. Gram altın 1837 liradan satılıyor.  Dolar/TL kuru alış fiyatı  28,086 TL, dolar/TL satış fiyatı ise 28,114 TL iken euro/TL kuru alış fiyatı 29,612 TL, satış fiyatı ise 29,703 TL'den işlem görüyor.  Euro dolar paritesi bugün  aşağı yönlü hareketle 1,0565 bandında ilem görüyor. 

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası için faiz tahmini yaptı!

Merkez Bankası, 6 aylık enflasyon tahminini güncelledi! Memur ve emeklilere yapılacak zam tablosunu da etkiledi

Morgan Stanley Merkez Bankası faiz tahminini güncelledi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön