28 / 07 / 2024

ihracat oranında düşüş

ihracat oranında düşüş

Türkiye'nin ihracatı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,2 azalarak, 11 milyar 659 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 25,2 azalarak, 15 milyar 401 milyon dolar oldu.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

ABD'de mortgage başvurularında düşüş!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre ülkede mortgage başvuruları 26 Ocak 2024 tarihi ile sona eren bir haftalık dönemde düşüş gösterirken, 30 yıllık faiz oranında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Sinop’ta konut satışında düşüş! Yüzde 2,8 azaldı!

Ekim ayında Sinop’ta 247 adet konut satılırken, konut satışları 2022’nin aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında düştü.

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüş göstererek, son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı

Çay ihracatı yılın 9 ayında yüzde 23 oranında arttı

Türkiye'den senenin dokuz ayında yapılan çay ihracatı, 2022 senesinin aynı dönemine göre gelirde yüzde 23 oranında yükseldi. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarında deprem etkisi yaratacak düşüş!

Eylül ayında konut satışları yüzde 15 oranında düşerken, kira fiyatlarında da aylar sonra ilk defa düşüş yaşandı. Peki, fiyatlardaki düşüşün sebebi ne ve düşüş devam edecek mi? Gayrimenkul Uzmanı Alican Aktaş, konuya ilişkin tüm merak edilenleri cevapladı.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

Memurlara yüzde 60 oranında refah payı geliyor! Emekliler de bu paydan faydalanacak mı?

Haziran enflasyonu yüzde 1-2 çıkarsa memur emeklilerine yüzde 14-15, diğerlerine yüzde 16-17 zam yapılacak. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması için yüzde 60 oranında refah payı zammı yapılacak olması ise emeklilerde beklenti yarattı.

Otomotiv üretimi yüzde 29 oranında arttı, ihracat ise geriledi!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, otomotiv üretimi 4 aylık dönemde 295 bin adete ulaştı. İhracat ise dolar bazında yüzde 0,6 oranında geriledi.

Yurt dışı seyahatleri yüzde 99 oranında arttı! Yurt dışı seyahatlerde en çok nereleri tercih ediliyor?

2023 yılının ilk çeyreğinde yurt dışı seyahatleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 99 oranında artış gösterdi. Kişi başına düşen ortalama harcama tutarı ise 677 dolar oldu.

ihracat oranında düşüş Haberi

ihracat oranında düşüş

Türkiye'nin ihracatı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,2 azalarak 11 milyar 659 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 25,2 azalarak 15 milyar 401 milyon dolar oldu. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan eylül ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistikleri açıklandı. 


Buna göre ihracat, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,2 azaldı ve 11 milyar 659 milyon dolara düştü. Aynı dönemde ithalat ise yüzde 25,2 azalış kaydederek 15 milyar 401 milyon dolar olarak hesaplandı. Bu dönemde dış ticaret açığı ise yüzde 46,6 düşerek 7 milyar 13 milyon dolardan 3 milyar 742 milyon dolara geriledi.


İhracatın ithalatı karşılama oranı, geçen yılın eylül ayında yüzde 66 iken, bu yılın aynı ayında yüzde 75,7'ye yükseldi.


Ocak-eylül dönemi


Yılın 9 aylık döneminde...