27 / 04 / 2024

İhraçcı nedir

İhraçcı nedir

Gayrimenkul sertifikası ihracı,gayrimenkul sertifikalarının ihraççılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışı oluyor. Peki, ihraçcı nedir?

iPhone kullanıcıları dikkat! İnanılmaz bir iddia atıldı! iPhone gizlice fotoğraf mı çekiyor?

Son günlerde sosyal medyada dolaşan bir iddia, iPhone kullanıcılarını endişelendirmeye başladı. Söylentiye göre, iPhone'larımız her 5 saniyede bir gizlice fotoğraf çekiyormuş. Bu iddianın gerçekliği nedir? İşte detaylar...

Mehmet Soyarıcı kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Birlik mensucat  Ticaret ve Sanayi İşletmesi A.Ş Yönetim Kurul Başkanı Mehmet Soyarıcı kimdir? Kaç yaşında?   Mehmet Soyarıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Soyarıcı'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Mehmet Soyarıcı'nın hayatına dair merak edilenler.

Skoda Yeni Kodiaq Mart'ta eski fiyatıyla yeni alıcılarını bekliyor! 27 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Yeni Kodiaq, geniş bir iç mekana sahiptir ve 7 koltuklu bir versiyonu da mevcuttur. Ayrıca, bagaj alanı oldukça geniş ve kullanışlıdır. Mart ayı zamları merak edilen Skoda Yeni Kodiaq için detaylı bilgiyi haberimizden okuyabilirsiniz. Peki 27 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Yarım saatte yüzde 80'e çıkan pil gücü ile BMW X1'e Şubat zammı! İşte 2023 08 Şubat fiyat listesi

Elektrikli araçalrda devrim yapan BMW X1 hem dizel hem de benzinle çalışan modellerinin gücü dillere destan oldu. Peki BMW X1 2023 08 Şubat fiyat listesi nedir? İşte detaylar...

Bereket Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik İhraççı Bilgi Dokümanı güncellendi!

Bereket Varlık Kiralama'nın 200 milyon Türk Lirası tutarındaki 187 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurtiçinde ihracına ilişkin başvusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. İhraçcı Bilgi dokümanında meydana gelen değişiklikleri içeren güncelleme metni ekte yer alıyor.

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

İhraçcı nedir?

Gayrimenkul sertifikası ihracı,gayrimenkul sertifikalarının ihraççılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışı oluyor. Peki, ihraçcı nedir?

Satıcı ne kadar tapu harcı öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için Tapu Müdürlüğünde belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, satıcı ne kadar tapu harcı öder? Tapu harcı oranı nedir?

Şufa davasında hak düşürücü süre!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan bir taşınmazda bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde doğuyor. Peki, şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Dava ne zaman açılmalı?

Bağlı konut kredisi nedir?

Konut finansmanı sözleşmesinin bağlı kredi şeklinde olması halinde 15 inci maddede yer alan tüketicinin haklarına ve bu hakların kullanılmasına ilişkin açıklayıcı bilgiye yer verilmesi gerekiyor. Peki, bağlı konut kredisi nedir?

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

Tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu takas sistemi nedir? Nasıl çalışır?

Yeni tapu takas uygulaması nedir?

Tapu takas uygulaması, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla oluşturuldu. Peki, yeni tapu takas uygulaması nedir? İşleyiş kuralları nelerdir?

İhraçcı nedir Haberi

İhraçcı nedir

Gayrimenkul sertifikası, ihraççıların inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç ettikleri, gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlerin belirli bir alan birimini temsil eden nominal değeri eşit sermaye piyasası aracı olarak tanımlanıyor.


Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tebliğ ile gayrimenkul sertifikalarında bazı değişiklikler yapıldı. Böylece gayrimenkul sertifikası ile evin 1 metrekaresi alınabilecek.


Yapılan düzenlemeler ile, bu sertifikaların Kentsel Dönüşüm projelerinde de kullanılmasına imkan sağlandı. Aynı zamanda  TOKİ  de gayrimenkul sertifikası ihraç edebilecek. 


Gayrimenkul sertifikası ihracı nedir?

İhraç, gayrimenkul sertifikalarının ihraççılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışı oluyor.


İhraçcı nedir?

İhraççı, gayrimenkul sertifikası ihraç eden veya ihraç etmek üzere Kurula başvuruda bulunan anonim ortaklıklar ile kendi mevzuatları uyarınca sermaye piyasası aracı ihraç etmeye yetkili kamu kurum...