22 / 05 / 2024

İkamet tezkeresini kaybettim

İkamet tezkeresini kaybettim

Peki ikamet tezkeresi kaybolursa ne olur? İkamet tezkeresini kaybettim, ne yapmalıyım? Gibi sorularınızın yanıtı 5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu 'nda açıklanıyor...

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Tapumu kaybettim yenisi için ne kadar ücret öderim?

Tapu kaybetmek, önemli bir meseledir ve kısa sürede halledilmesi gerekir. Bunun için ilgili yerlere müraacat etmek ve belirli bir ücret ödemek gerekir. Peki, tapu kaybedilince nereye başvurulur ve ne kadar ödenmesi gerekir? İşte 2023 yılında kaybolan tapu belgesinin yenisini çıkarma bedeli...

Ücretsiz doğal gaz imkanından yararlanmak isteyenler aman dikkat! Son dakika açıklaması peş peşe geldi!

İkamet ettikleri konumda doğal gaz hattı olan vatandaşlar, mutfakta doğal gaz dönüşümlerini yaparak tam bir sene boyunca her ay ücretsiz 25 metreküp doğal gaz imkanından faydalanabilecek.

Tapumu kaybedersem ne olur? Evin tapusunu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu önemli resmi bir belgedir. Tapular kişilerin üzerinde olan mal varlığını simgeler. Bu yüzden de vatandaşlar, tapumu kaybedersem ne olur? sorusunu sıklıkla sormaktadır. İşte detaylar!

Tapumu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu, resmi bir belgedir. Bu belge, Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu bir kişi ya da kişilerin üzerinde olan malları gösterir. Her gayrimenkule ait bir tapu belgesi bulunur. Peki Tapumu kaybedilir ise ne yapılmalıdır?

Altın yatırımcıları gardınızı alın! İslam Memiş bile yanıldı, 'kaybettim' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve "Gram altın 1000 liranın altına düşmez" diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 'kaybettim' açıklaması geldi. İşte detaylar...

İslam Memiş 'iddiayı kaybettim' dedi, altında düşüş için tarih verdi!

Gram altın 1000 liranın altına düşmez" diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 'kaybettim' açıklaması geldi.

İslam Memiş'ten gram altın itirafı geldi: 'Kaybettim'

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, ekonomi gündeme ilişkin itirafta bulundu.

Eşin vefatında çocuklar mirastan hak alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Hanımı trafik kazasında kaybettim. Yeni bir evlilik yaptım. 2002’den önce aldığım bir dükkan ve evim var. 2019’da bir ev daha aldım. Çocuklarım beni mahkemeye verip, annelerinin hakkını istiyorlar. Benim hangi malımdan hak alabilirler?' sorusunu yanıtladı.

Site yönetimine dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir kaza sonucu ayaklarımı kaybettim. Sitedeki sosyal tesislere gidiş için merdiven kullanarak bir kat inmek gerekiyor. Ama merdiveni kullanamamamdan dolayı yararlanamıyorum. Yönetimi savcılığa şikayet etsem, sonuç alabilir miyim? ' sorusunu yanıtladı.

Kamet İnşaat Tekstil Ve Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kamet İnşaat Tekstil Ve Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile M. Majolie Kamaha tarafından kuruldu.

Ölen eşin mirasından yararlanılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşimi, annesi ve babası hayattayken kaybettim. Sonra babası vefat etti, annesi ise yoğun bakımda. Eşimin mirasından yararlanabilir miyim? Ne yapmam gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Sitedeki malik sayısı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '' İkamet ettiğim sitede 41 bağımsız villa var. Bazı villalar geçerli nedenlerle ortak. Dolayısıyla malik sayısı 48. Ben siteye süs havuzu yaptırırken 41 kişiyi mi hesaba katacağım yoksa 48 kişiyi mi? sorusunu yanıtladı. 

İkamet tezkeresini kaybettim Haberi

İkamet tezkeresini kaybettim

İkamet tezkeresi kaybolursa ne olur?

5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu hükümlerine göre, Türkiye'de bir aydan fazla kalacak yabancılar bu müddet bitmeden ikamet tezkeresi almak için gerekli beyannameyi doldurmak üzere yetkili emniyet makamlarına bizzat veya bilvasıta müracaat etmekle ödevlidirler. 


Bu beyanname hiç bir harç ve resme tabi değildir. İş tutmak maksadiyle Türkiye'ye gelen yabancılar geldikleri tarihten itibaren bir ay zarfında ve her halde çalışmaya başlamazdan evvel ikamet tezkeresi almış bulunmalıdırlar. 



Peki ikamet tezkeresi kaybolursa ne olur? "İkamet tezkeresini kaybettim, ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. İkamet tezkerelerini kaybedenler in izlemeleri gereken yol, yine aynı kanunda açıklanıyor:


İkamet tezkerelerini kaybedenler 


Madde 11 – İkamet tezkerelerini kaybedenler derhal ilgili makama müracaatla yenisini almaya mecburdurlar. Bunlara kaybettikleri ikamet tezkerelerinin müddeti süresince muteber olmak üzere yeniden...