30 / 04 / 2024

ikametgahı nasıl taşınırım

ikametgahı nasıl taşınırım

İkametgah bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Herkesin tek bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Taşınanların ikametgahını da taşıması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl taşınır?

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Polis Akademisi, 'Polislik mülakat sınavı ne zaman?' sorusunun yanıtını resmen duyurdu. Peki PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte? İşte ayrıntılar...

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi?

Asgari ücretle çalışan ve maddi sıkıntılar sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Peki 2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Çiftçilere sıfır faizli kredi müjdesi! Başvurular başladı mı? Nasıl alınır? Hemen bakın!

Çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisine ilişkin ayrıntılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdelerin ardından merak konusu oldu. Peki sıfır faizli hayvancılık kredisi nasıl alınır? Başvurular başladı mı? İşte, çiftçilere kredi desteğine ilişkin ayrıntılar...

Ramazan paketi yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı için nereye başvurulur? Ramazan kolisi kimlere verilir?

Ramazan paketi, Ramazan ayına az bir süre kala gündemi meşgul eden konulardan biri haline geldi. Peki Ramazan paketi yardımı nasıl alınır?

Togg kredisi var mı, nasıl alınır? Togg kredisi verilecek mi?

Yerli otomobil TOGG'un ön siparişleri başladı. 27 Mart tarihine kadar sürecek olan ön siparişlerde 60 bin lira nakit ile kura hakkı kazanabiliyorsunuz. Peki TOGG taksitle alınabiliyor mu? TOGG kredisi var mı, nasıl alınır?

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faturalarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara maddi destek ödemesi yapıyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? İşte detaylar...

Ev alma hayali kuranlara müjde! 0,69 - 0,79 faizli konut kredisi nasıl alınır? 

Ev almak isteyen ancak yeterli birikimi olmayan vatandaşlar bankaların verdiği konut kredilerini merak ediyor. 0,69 - 0,79 faizli konut kredisi nasıl alınır? En ucuz konut kredisi hangi bankada? İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

ikametgahı nasıl taşınırım Haberi

ikametgahı nasıl taşınırım

İkametgah nasıl taşınır?

İkametgah, ikamet edilen; oturulan yer anlamına geliyor. Diğer ifade ile bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına gelen ikametgah konusunda hukuken herkesin tek bir ikametgah adresinin olması gerekiyor.


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla; beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor. 


Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda; adres beyanında bulunan kişiden beyanını teyit edici elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgeler istenir.


İkametgah edilen yerden taşınılması durumunda, yasal olarak ikametgahın da taşınması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl taşınır? 


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 nci maddesinin yedinci fıkrası...