23 / 07 / 2024

İklim değişikliğinde türkiyenin payı

İklim değişikliğinde türkiyenin payı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, günümüzde iklim değişikliğinin yeni dünya gündeminde en üst sıralarda yerini aldığını belirtti. Güllüce, 'Türkiye burada çok az yer işgal ediyor' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yüzde 20 indirimli arsa satışı yapacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışlarının başlayacağını açıkladı. Buna göre, yüzde 25 peşin, 24 ay vade ile satılacak arsalar açık artırma ile sahiplerini bulacağı belirtildi. 100 bin lirası olan açık artırmaya katılabilecekleri belirtiliyor.

Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 32590 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yönetmeliğinde değişiklik! Hızlı yıkım için yeni karar Resmi Gazete'de!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığının, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 32552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Akaryakıt fiyatlarında tarife değişikliği: Çifte zam geldi! Akaryakıt fiyatları yeniden değişecek mi? Benzine zam mı gel

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarında yeni bir tarife değişikliği getiriyor. Bu gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına zam yapılarak litre başına 21.34 TL olarak belirlendi. Motorin için ise gelecek zam beklentisi devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

Deprem bölgesinde kritik karar değişikliği! BDDK resmen duyurdu! Süre 3 ay uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, alacakları zaman aşımına uğrayan hak sahipleri veya mirasçılar için kritik karar değişikliğinde bulundu. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

İklim değişikliğinde türkiyenin payı Haberi

İklim değişikliğinde türkiyenin payı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye burada çok az yer işgal ediyor. Dünyayı kirletmede Türkiye çok iyi bir konumda. Gelişmiş ülkeler hem insanı hem dünyayı çok kötü tükettiler. Bugün dünya insanının şikayetçi olduğu konularda bizim katkı payımız önemsenmeyecek kadardır.” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılan 'İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu' toplantısına Bakan İdris Güllüce ve diğer bakanlıklardan davetliler katıldı. 


Toplantıda konuşan Bakan Güllüce, günümüzde iklim değişikliğinin yeni dünya gündeminde en üst sıralarda yerini almakta olduğunu belirterek, “İklim değişikliğinin insanoğlu için tehdit olduğu bilinmektedir. Son yüzyıldaki sıcaklık artışı 1 dereceye yaklaşmıştır. Bu artışın müsebbibi de insanoğludur. İnsanlık şu anda tarihin en çok karbondioksit konsantrasyonunu solumaktadır.” şeklinde konuştu.


Türkiye’nin burada çok az yer işgal ettiğini ifade eden Güllüce, bu durumu "Dünyayı...