20 / 05 / 2024

İklimlendirme sanayisi

İklimlendirme sanayisi

Türkiye, ocak - mart döneminde iklimlendirme sektöründeki ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,3 artırarak, 1 milyar 86 milyon 170 bin dolara yükseltti.

İstanbul sanayisi olası İstanbul depremi nedeniyle taşınıyor! İlk durak belli oldu!

İstanbul Sanayi Odası, yüzde 60’ı fay hattında yer alan sanayi tesislerinin taşınması için yol haritası hazırlıyor. Şehirden kaçanların ilk durağı ise Trakya bölgesi oluyor.

Deprem sonrası çalışanların yüzde 30’u fabrikalara döndü! Toparlanma 2 yıl sürebilir!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, 11 kentte özellikle tekstil sanayisi üzerinde de yıkıcı etkiler yarattı. Çalışanların dönmeye başladığı sektör, iki seneyi bulacak toparlanma için kredi desteği istiyor.

Kayla Metal İklimlendirme İnşaat Ve Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Kayla Metal İklimlendirme İnşaat Ve Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bülent Çiler tarafından kuruldu.

Mahir İklimlendirme İnşaat Sağlık Turizm Ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahir İklimlendirme İnşaat Sağlık Turizm Ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Kara tarafından kuruldu.

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Türkiye’de bacasız sanayisi her geçen yıl yükseliyor.  Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin ise bölgesel turizm ekonominin güçlenmesinde itici güç haline geldi. İşte detaylar..

Kobisan Evleri’nin tercihi: Buderus uzmanlığı!

İklimlendirme sektörünün önde gelen markalarından Buderus'un üst kat kondenser kombisi Konya'nın en ünlü projelerinden Kobisan'ın evlerinde de gözde. 

Son yedi ayda üretilen otomotivler hakkında şaşırtan detay! İşte detaylar!

2022 yılının yedi ayında yani Ocak ile Temmuz aylarında Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 12'sini tek başına otomotiv sanayisi yüklendi. İşte detaylar!

KDV istisnasında detaylar ortaya çıktı Resmi Gazete’de yayımlandı

Bazı yatırımlara yönelik  teşvik belgesine sahip mükelleflerin inşaat işleri ile Türkiye'deki Ar-Ge faaliyetleriyle elektrik motorlu taşıtların geliştirilmesi için mühendislik hizmetlerine yönelik ve imalat sanayisi ile turizme yönelik yatırım katma değer vergisi istisnasının detayları belli oldu. 

Alman sanayisinde talep patlaması

Dünya’da tedarik ve hammadde zincirinde sorunlar artarken, Almanya büyük bir sipariş talebiyle karşı karşıya. Yapılan araştırmalara göre yeni bir sipariş gelmemesi halinde bile Alman sanayisi 4.5 ay boyunca hiç durmadan üretime devam edebilir durumda.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2022'ye nasıl başladı?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ocak 2022 verilerini yayınladı. Peki inşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi 2022'ye nasıl başladı?

İnşaat malzemeleri ihracatı 2021'de rekora imza attı!

İnşaat malzemeleri sanayisi, 30 milyar doları geçerek tarihin en yüksek ihracatına imza attı. İnşaat malzemeleri ihracatında 2021'de rekor kırıldı.

Türk demir-çelik endüstrisinde Yeşil Mutabakat dönüşümü 2025'e kadar yapılmalı!

Türk Demir Çelik Sanayisi AB Yeşil Mutabakatı'ndan en çok etkilenecek sektörlerden biri olacak. Bu nedenle sektörde Yeşil Mutabakat dönüşümünün 2025'e kadar tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

Adr İklimlendirme İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adr İklimlendirme İnşaat Sanayi Ticaret Ticaret  Limited Şirketi Kartal’da 500 bin TL sermaye bedeli  ile Ali    Üsten tarafından  kuruldu.

İklimlendirme sanayisi Haberi

İklimlendirme sanayisi

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği verilerinden derlenen bilgiye göre, iklimlendirme sanayi sektörü, ocak-mart dönemindeki performansını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,3 arttırdı.


Sektör, bu dönemde 1 milyar 86 milyon 170 bin dolarlık satışla ülke ihracatının yüzde 2,8'ini gerçekleştirdi.


111 milyon 246 bin dolarla Almanya, sektörün en fazla dış satım yaptığı ülke olurken, 94 milyon 438 bin dolarla Irak, 83 milyon 264 bin dolarla Birleşik Krallık ve 73 milyon 311 bin dolarla Rusya, listenin başında yer aldı.


- En fazla ihracat İstanbul'dan


İklimlendirme sanayi sektöründe ihracatın yüzde 45,8'ini gerçekleştiren İstanbul, ocak-mart döneminde 497 milyon 823 bin dolarla sektörde en fazla dış satım yapan il oldu.


İstanbul'u 131 milyon 698 bin dolarla Kocaeli, 98 milyon 414 bin dolarla İzmir ve 92 milyon...