28 / 04 / 2024

İlamların icrası kesinleşme

İlamların icrası kesinleşme

İlamların icrası hükümlerine göre, taşınmaz üçüncü bir şahıs tarafından davadan sonra ve hükümden evvel tapuya tescil edilmiş bir akte müsteniden işgal edilmekte ise alacaklı borçlunun o şahsa karşı malik olduğu hakları haiz oluyor...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

1 milyon emekli adayını ilgilendiren gelişme! Erken emeklilik 'prim' detayı

Emekli olmak için gün sayanlar dikkat. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Seçimleri öncesi esnafa erken emeklilik müjdesini paylaşmıştı. Buna göre, küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşürülecek ve SGK'lılarla dengelenecek. İşte tüm detaylar...

Doların tahtını sallayacak gelişme! 8 ülkeden ortak adım!

Başta Rusya’nın girişimleriyle BRICS ülkeleri nezdinde devam eden ve Suudi Arabistan’ın katıldığı ticarette “dolarsızlaşma” süreci, son olarak Arjantin ile Brezilya’nın da eklenmesiyle hız kazanıyor.

Doların yarın ne kadar olacağı belli olmaya başladı! Nefesler tutuldu! Dolarınız varsa mutlaka bakın!

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dün ABD ara seçimleri ile yükselişine ara veren dolar kuru bugün yükselişe geçti. Peki dolar yarın ne kadar olacak? Yarın kritik gelişme sonrası doların yönü belli olacak. İşte son dakika dolar/TL kuru gelişmesi.

Elinde 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Kritik gelişme sonrası euro bu kadar oldu

Euro yatırımcıları ve elinde 1 eurosu bile olanların merakla beklediği kritik gelişme perşembe günü gerçekleşti. Kritik gelişmeden sonra euro yükselişe geçti. Peki euro ne kadar oldu?

Saatler kaldı! Altın için rota belli olacak! Altında dananın kuyruğu bugün kopuyor! Durmayın hemen bakın

Altın fiyatları son 4 hafta boyunca peş peşe yükselişler kaydetti. Bugün ise altın fiyatlarının rotasını belirleyecek gelişme yaşanacak. Saatler sonra altın fiyatlarında dananın kuyruğu kopacak. Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Dap Gayrimenkul, Kocaeli'de 4 arsa satın aldı!

Dap Gayrimenkul Geliştirme, Kocaeli ili, Kartepe ilçesi, 200 ada 37, 38, 39, 40 numaralı parsellerdeki arsaları satın almak üzere arsa sahibiyle bugün sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre, Dap Gayrimenkul, arsa üzerinde geliştirilecek projenin hasılatının yüzde 28'ini arsa sahibine ödeyecek. 

Kiracıların merakla beklediği karar TBMM'den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti

Kiralık ev fiyatlarının son dönemde baş döndürücü bir hızla yükselmesi hükümeti harekete geçirdi. Kiracıların merakla beklediği haber TBMM'den geldi. Kiralık evlerde artış oranı üst sınırı belli oldu. Son tarih de açıklandı.

Kemal Sunal'ın o filmindeki meşhur domates sahnesi gerçek oldu!

Kemal Sunal'ın ilk kez 1984 yılında beyazperdede yayınlanan filmi Orta Direk Şaban filmi 36 yıl sonra günümüz Türkiye'sinde gerçek oldu. Domatesin fiyatı rekor kırdı vatandaş 'manavdan bir domates' alacak duruma geldi. Domatesin kilosu pes ettirdi.

EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? EYT çıkacak mı, kimleri kapsayacak?

Emeklilik prim gün sayısını doldurmuş olmasına rağmen yaş şartını yerine getirmediği için emekli olamayan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı EYT son dakika haberlerine çevrilmiş durumda. Peki, EYT çıkacak mı? Kimleri kapsayacak? İşte tüm gelişmeler...

Glovega Turkey Gayrimenkul Pazarlama Dan. İnş.Turz. Tercüme Hiz. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Glovega Turkey Gayrimenkul Pazarlama Dan. İnş.Turz. Tercüme Hiz. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Ay tarafından kuruldu.

İlamların icrası kesinleşme Haberi

İlamların icrası kesinleşme

İlamların İcrası nedir?

Bir taşınırın teslimine dair olan ilam icra dairesine verilince icra memuru bir icra emri tebliği suretiyle borçluya yedi gün içinde o şeyin teslimini emrediyor. 


İcra emrinde; alacaklı ve borçlunun ve varsa mümesillerinin adları ve soyadları ile şöhret ve yerleşim yerleri hükmü veren mahkemenin ismi ve hükmolunun şeyin neden ibaret olduğu, ilamın tarih ve numarası ve icra mahkemesinden veya istinaf veya temyiz yahut iadei muhakeme yoliyle ait olduğu mahkemeden icranın geri bırakılması hakkında bir karar getirilmedikçe cebri icraya devam olunacağı yazılır.

İcra ve İflas Kanunu İlamların İcrası hükümlerine göre borçlu, bu emri hiç tutmaz veya eksik bırakır ve hükmolunan taşınır veya misli yedinde bulunursa elinden zorla alınıp alacaklıya verilir. 

Yedinde bulunmazsa ilamda yazılı değeri alınır. Vermezse ayrıca icra emri tebliğine hacet...