21 / 05 / 2024

ilerleyen dönemde benzer durumların yaşanabileceğini belirtti. 

ilerleyen dönemde benzer durumların yaşanabileceğini belirtti. 

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan kardeşlere 1'inci Dünya Savaşı'nda şehit düştüğünü düşündükleri dedeleri Hüseyin Akar’dan 4 milyon lira değerinde tarla miras kaldı. 

Tebernüş Kireçci uyardı: Yatırım için bu dönemde ev alınmaz!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Yatırım için bu dönemde ev alınmaz" dedi. İşte Tebernüş Kireçci'nin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

İlk 4 aylık dönemde 94 milyar TL yeni borç oluştu!

Merkezi yönetim brüt borç stoku 2023’ün ilk 4 aylık dönemde 408 milyar TL birden artarak 4.6 trilyon liraya çıktı. Yüksek riskli değişken faizli borçlar yüzde 17 oranında yükseldi.

Borsa İstanbul'dan yeni adım: Girişim Sermayesi Pazarı oluşturuldu!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul, henüz halka arza hazır olmayan fakat ilerleyen dönemde halka arz yapmak isteyen şirketlerin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla  "Girişim Sermayesi Pazarı" oluşturdu.

Son dönemde eleştirilen TikTok'a 305 milyon TL'lik dev ceza! Yoksa TikTok kapatılıyor mu?

Son dönemde Türkiye'de de tartışılmaya başlanan Tiktok, bu defa İngilterede'de gündem oldu. 13 yaşın altında 1,4 milyon çocuğun kurallara aykırı olmasına rağmen TikTok kullandığı ortaya çıkınca ünlü sosyal medya platformuna 12,7 milyon sterlin yani yaklaşık olarak 305 milyon TL ceza kesildi. İşte de

Seçim öncesi en cazip yatırım aracı hangisi? İşte, son dönemde yatırım portföylerinin en gözde yatırım aracı!

Yatırım dünyasında son dönemde seçim sürecine ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı. Yatırımcılar hem küresel risklere hem de seçim ile ilgili belirsizlere karşı kendilerini korumak için yatırım portföylerinde değişikliğe gidiyor.

Bankalar son dönemde neden çok daha fazla tüketici kredisi veriyor? İşte yanıtı!

Son dönemde patronların “kredi vermiyorlar” diye şikayet ettiği bankalar, iş dünyasına kredi vermezken, neden tüketici kredilerini artırdı? İşte yanıtı…

Dolar bu dönemde zirveye ulaşacak! Selçuk Geçer açıkladı! Hemen buraya koşun, sonra keşke demeyin!

Yüksek kehanetleriyle adından söz ettiren Selçuk Selçuk Geçer yeni bir kehanetiyle dikkatleri üzerine çekti. Analistlerden peş peşe açıklama gelirken Selçuk Geçer`de dolar için bunları yükseliş saymayın uyarısı geldi. Dolar bu dönemde zirve yapacak.

Merkez Bankası’ın planı ortaya çıktı! İşte faizin geleceği rakam

Sabah gazetesi yazarı Nurullah Gür, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini getirmek istediği rakamı açıkladı. Açıklanan en son faiz indiriminin ardından, politika faizinin ilerleyen dönemde 9 seviyelerine çekilmeye çalışıldığı öğrenildi.

IMF ve BM’de Türkiye’de açlık tablosu 14,8 milyon kişi yetersiz besleniyor

IMF uzmanları savaşın küresel açlık dalgasına neden olabileceği uyarısında bulunurken hazırlanan raporda Türkiye detayı dikkat çekti. IMF ve Birleşmiş Milletler birlikteliğinde hazırlanan raporda Türkiye’de açlığın arttığının altı çizilirken durumun ilerleyen dönemde daha da kötüleşebileceği belirti

Bu dönemde altın almalı mı, satmalı mı?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yaz aylarına girilmesi ile birlikte dünyada ve yurt içinde piyasalarda hareketliliği artırdı. Altın fiyatlarında aşağı yönlü hareket devam ediyor. Peki bu düşüş ne zamana kadar sürecek yatırımcılar bu dönemde altın almalı mı satmalı mı?

Yeni dönemde emlak danışmanlığı profili nasıl olacak?

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, bugünkü yazısında ''Yeni Dönemde Emlak Danışmanlığı Profili Nasıl Olacak?'' konusunu kaleme aldı....

Hüseyin Altaş: AVM’lerin kapalı kaldığı dönemde kira alınmaması Avrupa’da ilk!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "7. Perakende Teknolojileri Konferansı”nın ilk webinarında yaptığı konuşmada AVM’lerin kapalı kaldığı dönemde perakendeciden kira alınmamasının Avrupa'da ilk olduğunu söyledi.

Yeni dönemde işsizliğe 'esnek' çözüm!

Yeni Ekonomi Programı kapsamında Kovid-19 salgını ve sonrası dönemde istihdam ile ilgili önemli politika ve tedbirler dikkati çekti.

ilerleyen dönemde benzer durumların yaşanabileceğini belirtti.  Haberi

ilerleyen dönemde benzer durumların yaşanabileceğini belirtti. 

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan 6 kardeşe 1'inci Dünya Savaşı'nda şehit düştüğünü sandıkları dedeleri Hüseyin Akar’dan 4 milyon lira değerinde muz seraları olan tarla Dedeleri öldükten 97 yıl sonra devletin aldığı kamulaştırma kararıyla mirası öğrenen kardeşlerden Nasuh Akar, "Çok şaşırdık, dedemizin kabrine gidip ziyaret etmek istiyoruz" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Geriçam Mahallesi'nde ikamet eden Akar Ailesi, Devlet Su İşleri (DSİ) 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nden aldıkları bir tebligatla hayatlarının şokunu yaşadı. Çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan 6 kardeş, tebligatta mirasçısı oldukları Mersin'in Anamur ilçesinde içinde muz seraları bulunan 4 dönümlük tarla için kamulaştırma kararının alındığını gördü. Böyle bir arazileri olduğundan habersiz kardeşler, durumu araştırınca gerçeği öğrendi. 

ARAZİNİN SATIŞI İÇİN DAVA AÇILDI 

Ailenin avukatı olan Savaş Honluk da nüfus ve tapu müdürlüğünde yaptırdğı...