05 / 05 / 2024

İlim Çeşmeleri

İlim Çeşmeleri

Türk Tarih Kurumu (TTK), Osmanlı döneminde merkezi yerlere inşa edilen sultan çeşmelerinin benzeri olan ''ilim çeşmeleri'' ile kitapseverlere hizmet verecek

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Resmen Meclis'e geliyor! Kira sözleşmeleri artık bu şekilde yapılacak!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren düzenlemelerin bayram sonrasında Meclis'e gelmesi bekleniyor. Peki o düzenlemeler neler? İşte detaylar...

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

TCMB: Kira enflasyonunda zayıflama eğilimi devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aralık ayına dair 'Aylık Fiyat Gelişmeleri' raporunu yayımladı. Raporda aylık kira enflasyonundaki (yüzde 4,48) zayıflama eğiliminin sürdüğü kaydedildi.

Kira sözleşmesinde e-kontrat sistemiyle bölgedeki kiralık evler haritalandırılacak! İşte sistemin faydaları...

Artık kira sözleşmeleri de e-kontrat şeklinde yapılabilecek. İşte kirada e-kontrat sistemi ile ilgili detaylar...

Emekli maaşına zam geliyor: Talimat verildi, çalışmalar start aldı, bakanlar peş peşe açıklama yaptı... 

Emekli maaş zamlarında son dakika gelişmeler merak bekleniyor. Cumhurbaşkanı ve Bakanlardan peş peşe açıklamalar gelirken emeklilerin gözü yapılacak toplantıya çevrildi. İşte emekli maaşlarında son dakika gelişmeleri...

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Altın yıktı geçti, dolar dur durak bilmiyor! Uzman isim olacakları peş peşe açıkladı! Eğer böyle giderse...

Siyasetçi Cemal Enginyurt kabine sonrasında altın ve dolar kurundaki gelişmeleri değerlendirdi ''altın yıktı geçti dolar kuru dur durak bilmiyor'' diyerek olacakları peş peşe açıkladı. 

Çiftçiler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Ziraat Bankası'ndan sıfır faizli kredi müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren gelişmeleri peş peşe açıkladı. Erdoğan, Ziraat Bankası'ndan çiftçilere sıfır faizli kredi verileceğini belirtti. İşte merak edilen ayrıntılar.

TOKİ kura takvimi peş peşe açıklandı! 2023 İzmir, Tekirdağ kuralarına hemen bakın! TOKİ'ye başvuranlar dikkat!

TOKİ İlk Evim projesi kapsamında son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. TOKİ kura takvimi peş peşe açıklandı! 2023 İzmir, Tekirdağ kuralarına hemen bakın! TOKİ'ye başvuranlar dikkat!

TOKİ Mart 2023 kuralarında son dakika! İl il ve peş peşe çekiliyor! Hemen konut ve arsa kuralarına bakın! 

TOKİ İlk Evim sosyal konut ve arsa kuralarındaki son dakika gelişmeleri araştırılıyor. TOKİ Mart 2023 kuralarında son dakika! İl il ve peş peşe çekiliyor! Hemen konut ve arsa kuralarına bakın! 

Euro yükselir mi, düşer mi? 1 euro resmen bu kadar olacak! Şimdi siz de peş peşe açıklanan rakama bakın!

Euro kurundaki son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Euro yükselir mi, düşer mi? 1 euro resmen bu kadar olacak! Şimdi siz de peş peşe açıklanan rakama bakın!

Altının en dip ve en zirve yapacağı tarihler resmen gün yüzüne çıktı! İslam Memiş çok mühim diyerek peş peşe açıkladı!

Altında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Altın piri İslam Memiş altının en dip ve en zirve yapacağı tarihleri ''çok mühim'' diyerek peş peşe açıkladı. Altın alıp satacaklar, yatırımcılar hemen bakın...

Çiftçiler dikkat! Hemen e-Devlet'ten bakın! Tarımsal destek ödemeleri peş peşe geldi!

Tarımsal destekleme ödemeleriyle ilgili son dakika gelişmeleri çiftçiler tarafından merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Hemen e-Devlet'ten bakın! Tarımsal destek ödemeleri peş peşe geldi!

İlim Çeşmeleri Haberi

İlim Çeşmeleri


     TTK, Osmanlı İmparatorluğu'nun, hüküm sürdüğü topraklarda bıraktığı eserlerden ''sultan çeşmelerinin'' mimari olarak benzerlerini yaptıracak ve bu mekanlardan Anadolu'nun farklı yerlerinde vatandaşa kitap satışı yapacak. 

     TTK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TTK'nın temel görevlerinin tarihi anlatmak, sevdirmek ve toplumu tarih konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi. 

     TTK'nın bin 400 çeşit kitap yayınladığını vurgulayan Hülagü, şu an depolarda bu kitapları muhafaza ettiklerini ve okuyuculara ulaştırmaya çalıştıklarını anlattı. 

     Büfeler ve internet üzerinden yapılan satışlarla toplumu bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Hülagü, ''Bu bilgilendirme ve kitap satışını, bilgi aktarımını biz biraz daha genişletmek istiyoruz. Gençliğin, toplumun, tarih severlerin ayağına gitmek istiyoruz'' dedi. 

     

     -Bir çeşmede 6 bin kitap- 

     

     Bu amaçla ''ilim...