06 / 05 / 2024

ilk asma köprü projesi

ilk asma köprü projesi

1935 yılında Ahırkapı ve Salacak arasında yapılacak asma köprüyle Avrupa ve Anadolu yakaları birbirine bağlanacakmış. 2 bin 500 metre uzunluğunda 18 ayaklı olarak inşa edilecek köprüde tren hattı da olacakmış.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyeleri Çanakkale'ye ulaştı!

Tamamlandığından "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" ünvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi Çanakkale'ye ulaştı. 

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. 300 milyon dolara mal olan köprü projesinin Nisan 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Ağaç gövdesine yaptığı eve asma köprü ile ulaşıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev inşa etti. Çelik halat üzerinde bulunan asma köprü ile çıkılıp inilen ev, ilgi görüyor.

Artvin'deki bu eve asma köprü ile ulaşılıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev yaptı. Çelik halatla oluşturulan asma köprü ile girilen ev ilgi görüyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde dev çelik şaftlar hazır!

Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin ise 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’de yeni bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında ayakların temelini oluşturan şaftların yapımı tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nde montaj işlemlerine geçildi!

Tamamlandığında dünyanın en geniş açıklıklı asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde ilk çelik şaftın montajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini çizdiği ve belediye işçileri tarafından köprü 300 bin TL'ye mal oldu. 

İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü!

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

1915 Çanakkale Köprüsü’nden bugün geçmenin bedeli 70 TL!

Dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli atıldı. Günlük 40 bin araç garantisi olan köprüden bugün geçmenin bedeli ise 70 TL. Açıldığı zaman ise bedel, kura bağlı olarak düşebilir yada yükselebilir.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün atılıyor!

Dünyanın en uzun asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün saat 11:00'da atılacak. 2023 metre orta uzunluğuna sahip köprünün açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılacak.

Adana Sinanpaşa Köprüsü yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapatılan Seyhan Nehri üzerindeki Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde gereken onarımı gerçekleştirdi.

ilk asma köprü projesi Haberi

ilk asma köprü projesi



Rumeli ve Anadolu yakalarını bağlayacak köprü


İnşaat işlerine giren bir zat bir Amerikan fabrikasına projesini yaptırdı


    İstanbul'un Anadolu ve Rumeli Yakası'nı bir köprü ile bağlamak, ötedenberi ortaya atılan bir fikirdir. Hatta Balkan Harbi'nden evvel, eski Nafia Vekili Mühendis Bay Muhtar'ın Nafıa Nezareti Müsteşarlığı zamanında hükümet bu fikri tahakkul ettirmek için Sarayburnu ile Üsküdar sahilleri arasında sondaj bile yaptırmıştı. Bu tetkikata ait bir dosya eski Nafia Nezareti evrakı arasında vardır. Fakat bu tetkik, araya Balkan Harbi'nin ve arkasından Umumi Harb'in girmesiyle yarıda kalmıştı.

    Son zamanarda memleketimizde geniş mikyasta inşaat işlerine giren bir zat, tasavvurda kalan bu projeyi tahakkuk...