05 / 05 / 2024

ilk baretim etkinliği

ilk baretim etkinliği

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat ve Mimarlık fakültelerini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, eğitim hayatlarına ilk baretlerini takarak başladı.

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Altan Elmas: İlk evini alacaklar için uygun kredi imkanı sağlanmalı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2024'e dair beklentilerini anlattı. Elmas, konuta erişimin artırılması için özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi beklentileri olduğunu söyledi.

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Memur ve memur emeklileri için zam teklifi açıklandı! 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklileri için 2024-2025 için zam teklifini resmen duyurdu. Kamu İşveren Heyeti'nden 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklifi geldi. İşte ayrıntılar...

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

Milyonların gözü kulağı burada! İşte kıdem tazminatında ilk 6 ay tutarı!

2023’ün ilk altı ayı için geçerli olacak kıdem tazminatının tutarı belli oldu. İşte o tutar!

Xiaomi'nin piyasayı kökünden sallayacak ilk elektrikli otomobili tanıtıldı! Araçlar için peş peşe tarih verildi

Çinli dev teknoloji fırması Xiaomi, uzun zamandır geliştirmeye çalıştığı ilk elektrikli otomobil için önemli çalışmalar yapıyor.

Gram altın ilk beş ay içinde tam tamına bu kadar olacak! Bu rakamı görenler havalara uçacak! Çabuk bakın!

Altın fiyatları hareketli bir güne başladı. Vatandaşlar ''altın fiyatları ne kadar olacak'' sorusunun yanıtı araştırırken uzman isimden  gram altının ilk beş ay içinde ne kadar olacağı belli oldu. Bu rakamı görenler havalara uçacak! Çabuk bakın!

Asgari ücrette ancak bir şartla masaya oturacağını söyleyen TÜRK İŞ Başkanı Ergun Atalay o rakamı ilk kez telaffuz etti

2023 yılına ait asgari ücretle ilgili yapılan üçüncü toplantı sonunda TÜRK İŞ, Genel Başkanı Ergun Atalay son sözü söylerken, ilk kez istediği rakamı telaffuz etti. Peki Ergun yeni asgari ücret için ne kadar istedi?

İlk evim çekilişi ne zaman?

TOKİ ilk evim çekilişinin ne zaman yapılacağı merak edilmektedir. İşte “İlk evim çekilişi ne zaman?” sorusunun yanıtı ve detaylar!

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Disney Plus kısa süreliğine ilk ay yüzde 30 indirimli! Fırsattan yararlanmak için son gün 19 Eylül 2022

Disney Plus,  Disney Plus Day etkinliği nedeniyle kısa süreliğine indirim kampanyası başlattı. Merakla beklenen yeni içerikleri ile de dikkat çeken Disney Plus’a 19 Eylül 2022 tarihine kadar yeni abone olacaklar ilk ay yüzde 30 indirimden faydalanacaklar.

ilk baretim etkinliği Haberi

ilk baretim etkinliği

 Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat ve Mimarlık fakültelerini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, eğitim hayatlarına ilk baretlerini takarak başladı.


YTÜ'den yapılan açıklamaya göre, ilki 2013 yılında Yapı Kulübü tarafından gerçekleştirilen "İlk Baretim" etkinliğinin bu yıl dördüncüsü düzenlendi.


Üniversitenin Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik Tomurcuk Vakfı Müzik grubunun konseriyle başladı.


Etkinliğe YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Bilge Doran, PERI Kalıp'tan Deniz Ceylan ve Tunç Anış, İnşaat ve Mimarlık Fakülteleri öğretim üyeleri, genç mühendis, mimar adayları ve davetliler katıldı.


Prof. Dr. Şahin, öğrenci kulüplerinin üniversitenin en önemli paydaşları arasında yer aldığını belirterek, bu bağlamda kulüplerle belli aralıklarla bir araya geleceklerini, bu toplantılarda kulüplerin problemleri ve hedeflerine değineceklerini kaydetti.


Şahin, özel ve kamu sektöründe Yıldız Teknik Üniversitesi mezunlarının her...