05 / 05 / 2024

İlk kadın Çevre ve Turizm Bakanı

İlk kadın Çevre ve Turizm Bakanı

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı olan Işılay Saygın, tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında vefat etti...

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Cumhurbaşkanı kararı ile genç kadın ve kadın istihdam eden şirketlerin istihdam desteğinden yararlanma süresi uzatıldı. Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlara dahil edilirken, çevre yatırımlarının kapsamı da genişletildi.

Seba Gecemer, Türkiye'nin en güçlü 50 kadın CEO listesinde!

Sinpaş GYO Genel Müdür Seba Gecemer, Türkiye'nin en güçlü 50 kadın CEO listesine 20'nci sıradan girdi. Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan ise listede 15. sırada yer aldı.

Hazine arazilerinin kiralanmasında kadın ve genç girişimlere öncelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiraya verilen hazine arazilerinin ihalelerinin yaklaşık yüzde 30'unu kadın, yüzde 47'sini ise genç girişimciler kazandı...

İlk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın vefat etti!

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı olan Işılay Saygın, tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında vefat etti...

Kadın ve çocuk dostu şehirler geliyor!

Çevre, kadın, sanat, çocuk dostu ile erişebilir şehirler oluşturulması için çalışma başlatıldı. Karaaslan, "Biz artık bir yapıyı yaptığımızda sadece oranın ne kadar başarılı olduğuna değil, ne kadar çocuk dostu, çevre ile doğayla dost uygulamalara sahip olduğuna bakacağız" dedi.

Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi tanıtıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi tanıtıldı. Tanıtıma Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Artvin Şavşat Kadın Yaşam Merkezi tamamlandı!

Artvin’de hayırsever Ülkü Ulusoy’un yaptırdığı Şavşat Kadın Yaşam Merkezi tamamlandı. Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, yaşam merkezinin açılışının yakın zamanda yapılacağını belirtti.

Kayseri Develi Kadın ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

Develi Kadın ve Gençlik Merkezi ile Aksu Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kadın ve gençlik merkezinin açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katıldı.

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Nisan'da açılacak!

Giresun'da yapımına 2011 yılında TOKİ tarafından başlanılan 150 yataklı Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bir türlü tamamlanıp hizmete açılamadı.

Kayseri Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inceledi!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, kadınların çocuklarını birkaç saatliğine bırakabileceği kreş tarzındaki özel olarak hazırlanan Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

Afyon kadın doğum ve çocuk hastanesi incelendi!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 1 Ocak 2016 tarihinde hizmete giderecek olan kadın doğum ve çocuk hastanesinde incelemelerde bulundu.

Çekmeköy'e kadın sığınma evi yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Çekmeköy'de kadın sığınma evi yapılmasına ilişkin imar plan teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. İBB Meclisi'nin aralık ayı toplantısının 2. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

Elbistan'a Kadın Kültür ve Yaşam Merkezi geliyor!

Elbistan Kaymakamlığı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde ilçeye Kadın Kültür ve Yaşam Merkezi yapılacak. Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi ile ortak sürdürülen çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

İlk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Haberi

İlk kadın Çevre ve Turizm Bakanı

Akciğerlerinden kaynaklanan rahatsızlığı bulunan ve solunum yetmezliği teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi!nin yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı olan Işılay Saygın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Saygın'ın ileri derecede akciğer sertleşmesi hastalığına bağlı solunum yetmezliğinden 03.00 saatlerinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Göksel, ailesinin isteği üzerine Saygın'ın pazartesi düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağını ifade etti.

Saygın, 4 Temmuz'da evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. 

ÇEŞİTLİ BAKANLIK GÖREVLERİNDE BULUNDU

İzmir'de doğan Işılay Saygın, 1973-1980 yıllarında Buca Belediye Başkanlığı yaptı.

12 Eylül askeri darbesiyle görevden ayrılan Saygın, 1983, 1987, 1991, 1995 ve 1999 yıllarındaki seçimleri kazanarak beş dönem İzmir Milletvekilliği yaptı.

Saygın, Tansu Çiller'in başbakan olduğu 52. hükümette 23 Şubat - 6...