10 / 05 / 2024

ilk zeytin ihtisas OSBsi

ilk zeytin ihtisas OSBsi

Türkiye'nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Manisa'nın Akhisar ilçesinde kuruldu. 13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

GEBKİM Otel'in temeli atıldı!

Türkiye’nin ilk kimya ihtisas organize sanayi bölgesi olan GEBKİM’de OSB'de yer alan GEBKİM Oteli’nin temeli atıldı. 

Türkiye'nin ilk gıda ihtisas OSB'si Ayvalık'ta kuruluyor!

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımına başlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırımcılara çağrı yaptı.

Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de ilk fabrikanın temeli atıldı!

Kırıkkale'de 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsisi gerçekleştirilen Dikmen Savunma Sanayi AŞ'nin fabrika bloklarının temeli törenle atıldı. 

Balıkesir Zeytin OSB'de inşaat ruhsatıları veriliyor!

Balıkesir Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi'de ilk inşaat ruhsatı verildi. Zeytin OSB Müdürü Mehmet Özerdoğan, açıklamalarda bulundu.

Ordu Büyükşehir 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısı olan Ocak Ayı Olağan Toplantısını bugün gerçekleştirdi, toplantıda, ihtisas komisyonundan gelen raporlar ile dairelerden gelen teklifler görüşüldü.

Akhisar Zeytin İhtisas OSB çalışmaları başladı!

Kurulum aşaması tamamlanıp parsel satışlarına başlanılan Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmalar başladı.

İnegöl'e mobilya AVM yapılıyor!

İnegöl'de 50 mobilya sanayicisinin ortak girişimiyle temeli atılan 100 milyon dolar yatırım bedelli Mobiliyum AVM, yabancı alıcıları yılın her dönemi ağırlamayı hedefliyor. Türkiye'de ilk mobilya ihtisas merkezi olacak

Türkiye'nin ilk zeytin ihtisas OSB'si Manisa'da kuruldu!

Türkiye'nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Manisa'nın Akhisar ilçesinde kuruldu. 13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı.

İlk zeytin ihtisas OSB'si Akhisar'da kuruldu!

Türkiye'nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Manisa'nın Akhisar ilçesinde kuruldu. 13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı.

Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'si kuruldu!

13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı Türkiye'nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Manisa'nın Akhisar ilçesinde kuruldu.

Türkiye'nin ilk zeytin ihtisas OSB'si kuruldu!

13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı. Tanıtım toplantısı yapılan OSB için talepler alınmaya başlandı.

Ankara'da iki yeni OSB kuruluyor!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın ana girişimcisi olduğu Kazan’daki 860 hektarlık havacılık ve uzay sanayii ihtisas OSB’nin izin süreçleri devam ederken, Kırıkkale’de kurulan ilk silah ihtisas OSB altyapı yatırımları için temel atıldı.

ilk zeytin ihtisas OSBsi Haberi

ilk zeytin ihtisas OSBsi

Tanıtım toplantısı yapılan OSB için talepler alınmaya başlandı. Akhisar ve çevre bölgelerde faaliyet gösteren yatırımcıların katıldığı tanıtım toplantısı Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat'ın sunumu ile yapıldı. 


Katılımdan oldukça memnun olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Böyle bir potansiyelin farkındaydık ama bunun somutlaşması bir biraz daha yüreklendirdi. Çok uzun süredir Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi girişimlerimiz vardı ama bu yerin tespiti, buradaki teknik çalışmalar bugüne kadar devam etti ve sürdü. Bizim için süreyi uzatan en önemli konulardan bir tanesi de buradaki prina tesisinin buraya eklemlenmesiydi. Bu prina tesisiyle ilgili bakanlıkta mevzuatta olmayan bir durum olduğu için zorlanma söz...