06 / 05 / 2024

 İlknur Türkoğlu deprem açıklamaları 

 İlknur Türkoğlu deprem açıklamaları 

Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, kentte bulunan müzelerin; beklenen İstanbul depremine şimdiden hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki köy afet konutları Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Türkoğlu ilçesine bağlı 5 kırsal mahallede inşaat çalışmaları tamamlanmış olan 250 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutu Kasım ayında sahiplerine teslim edilecek.

Sıla Türkoğlu'nun yüzü olduğu Pure Beauty ürünleri ne kadar, kaç TL? 

Son dönemde öne çıkan genç oyunculardan birisi olan Sıla Türkoğlu'nun da tercih ettiği Pure Beauty ürünleri, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt sağlamaya yardımcı oluyor. Peki bu ürünlerin fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Sıla Türkoğlu'nun reklam yüzü olduğu Pure Beauty BB & CC Kremlerin fiyatları ne kadar?

Genç oyuncu Sıla Türkoğlu'nun da tercih ettiği Pure Beauty ürünleri, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt sağlamaya yardımcı olmaktadır. Peki bu ürünlerin fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Deprem konutları hızla yükseliyor! 6 ayda teslim edilecek!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde inşaat çalışmalarına başlanan ve hızla yükselen afet konutlarında 7/24 esasına göre çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

​​​​​​​Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki deprem konutları yükseliyor!

​​​​​​​Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen deprem konutları yükseliyor.

Kahramanmaraş Türkoğlu'nda 6 bin kişinin barınacağı konteyner kentlerde sona gelindi!

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde 6 bin depremzedenin barınmasına imkan sağlayacak tam 4 noktadaki konteyner kentlerde son hazırlıklar yapılıyor.

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Sondakika...Kahramanmaraş'ta yeni bir deprem daha oldu! 

Kahramanmaraş`ın Türkoğlu ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7,6 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Pazarcık ilçesi olarak açıkladı.

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu. Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, olası Marmara depremi de gündem oldu. Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan şok edecek açıklama: Türkiye'nin deprem haritası yanlış

Jeolog Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası ''Türkiye'nin deprem haritası yanlış'' diyerek şok edecek açıklamalarda bulundu.

 İlknur Türkoğlu deprem açıklamaları  Haberi

 İlknur Türkoğlu deprem açıklamaları 

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, olası İstanbul depreminde müze ve tarihi eserlerin korunması için şimdiden önlem alınması gerektiğini belirtti. Star'da yer alan habere göre; İstanbul’un deprem tarihçesine bakıldığı zaman 7 ve üzerinde beklenmesinin normal olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Türkoğlu, “Bizans döneminden beri depremler olmuş ve tarihi eserler de zarar görmüş. Tarihi belgelerde Ayasofya’nın kubbesinin yıkıldığı, zarar gördüğü yazılıdır. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla müzelerde afet yönetimi çalışmalarının yapılması doğru bir karardır” şeklinde konuştu. 

ÖNLEM ALMALIYIZ 

Yakın zamanda meydana gelmesi beklenen deprem için hazırlıkların biran önce başlaması gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Türkoğlu, “İstanbul yeni kurulmuş bir kent değil. Tarihi 300 bin yıl önceye gidiyor. Dünyadaki en eski ve katmanlı şehirlerden biri. O yüzden olası depreme...