05 / 05 / 2024

iller bankasının binası

iller bankasının binası

Ulus’taki tarihi İller Bankası binasının yıkımının kültür yıkımı olduğun söyleyen mimarlar yargı yoluna başvurdu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, İller Bankası’nın tescilli ve önemli bir yapı olduğunun altını çizdi.

İş Bankası'nın Marmaris'teki arsasına 199 odalı otel geliyor!

Erdem Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri tarafından İş Bankası'nın Marmaris'teki arsasına 199 odalı otel hayata geçirilecek.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Konut fiyatları ne olacak? Merkez Bankası'nın faiz kararı fiyatları nasıl etkileyecek? 

Ev alacak binlerce vatandaş, fiyatların düşmesini bekliyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı fiyatları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret 24 saatten az bir sürede 35 dolar eridi! Merkez Bankası'nın faiz kararı düşüşü yüzde 8'e yaklaştırdı! 

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 485 dolar seviyesinde denk olan asgari ücret, bu sabah 447 dolara kadar düşüş gösterdi. 24 saatten az bir zamanda asgari ücrette dolar bazındaki gerileme yüzde 8 seviyesine yaklaştı.

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) uzun bir aradan sonra faizleri artırmasının kamuoyundaki yankıları sürüyor. İş dünyasının temsilcileri de faiz kararına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın kararı öncesi Moody’s tahminini paylaştı!

Merkez Bankası’nın (TCMB) 22 Haziran Perşembe günü saat 14.00’da açıklayacağı faiz kararı öncesi yabancı kurumlardan öngörüler gelmeyi sürdürüyor.

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Almanya merkezli dünyaca ünlü Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na yönelik bir rapor yayımladı. Deutsche Bank, faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dilinin de önemli olduğunu vurguladı.

O isim Merkez Bankası'nın faiz kararını günler öncesinden açıkladı!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun toplanmasına günler kala o isim Merkez Bankası'nın faiz kararına dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler yanıtladı!

Ekonomistler, Merkez Bankası’nın bu ay faizin yüzde 8,50’den yüzde 20,00’ye yükselteceğini öngörüyor. TCMB Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bu ayki toplantısına yönelik medyan beklenti, faizin 1.150 baz puan artırılacağı ve yüzde 8,50 bandından yüzde 20,00 bandına yükseltileceği yönünde oluştu.

İş Bankası'nın bu kampanyası emeklileri tavlayacak!

İş Bankası'nın yaptığı duyuruda emekli promosyon rakamlarını güncellediği açıklandı, milyonlarca emekli en çok promosyon rakamının hangi bankadan geleceğini merak eden emeklilerin yüzünü güldürecek hamle geldi. İşte İş Bankası'nın güncel emekli promosyon kampanyası.

Dolar 12 saat sonra böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'nın faiz beklentisi açıklandı!

Amerika Merkez Bankası faiz kararı tüm dünyada merakla bekleniyor. Ekonomide gergin bekleyiş devam ederken Amerika Merkez Bankası'nın faiz beklentisi açıklandı. Dolar 12 saat sonra böyle olacak.

23 ülke merkez bankasını kadınlara emanet etti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın atanmasıyla dünyada merkez bankasını yöneten kadın sayısı 23’e çıkmış oldu. İşte detaylar!

Beklenen haber geldi! Merkez Bankası’nın yeni başkanı Hafize Gaye Erkan oldu!

Merkez Bankası’nın yeni başkanı açıklandı. Merkez Bankası’nın yeni başkanlığına Hafize Gaye Erkan atandı. İşte detaylar!

iller bankasının binası Haberi

iller bankasının binası

Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel SİT Alanı 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planının Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmasına mimarlardan tepki geldi. Plana göre tescilli yapı olan İller Bankası’nın tescili kaldırılarak yıkılması plan kararlarında yer aldı.


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, İller Bankası’nın tescilli ve önemli bir yapı olduğunun altını çizdi. Onaylanan planı yargıya taşıdıklarını, dava açacaklarını açıklayan Candan, yapının tescilinin korunup korunmadığını Koruma Kurulu’na sorduklarını, keyfiyetle karar alınmaması gerektiğini belirtti.


Candan, mimarı Seyfi Arkan olan binanın 1935-1937 yılları arasında yapıldığını, cumhuriyet erken döneminin tarihi ve kültürel mirasları arasında olduğunu, gerek kütlesi gerek biçimlenişi gerekse malzemesi bakımından bu kadar önemli bir binanın yıkımının “kültür yıkımı” anlamına geleceğini vurguladı.



Ankara Güçlü...