15 / 05 / 2024

imam İbrahim Urgancı

imam İbrahim Urgancı

Ataşehir'de Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla inşa edilen Mimar Sinan Camisi, 19 Temmuz'da ibadete açılacak. Camide görev yapacak imam İbrahim Urgancı hadis alanında master eğitimine devam ediyor

2023 Temmuz'da İmamlar Ne Kadar Zam Aldı? Zamlı İmam Maaşları Ne Durumda?

Maaşları zamlananlar arasında imamlar da yer almaktadır. 2023 yılında zamlı imam maaşları da en merak edilen konulardan biridir. Temmuz’da yapılan ara zam müezzin, vaiz ve imam maaşlarını etkilemektedir. İşte 2023 Temmuz ara zammından sonra imam maaşlarındaki son durum…

3600 ek göstergeyle maaşlar ne kadar olacak? Polis, öğretmen, hemşire, imam maaşlarına ne kadar zam gelecek?

3600 ek göstergeyle ilgili milyonların beklediği ikinci toplantı bugün yapılacak. Polis, öğretmen, hemşire, imam maaşları da 3600 ek göstergenin ardından yeniden belirlenecek. Memur ve memur emeklilerinin de yakından takip ettiği 3600 ek gösterge toplantısı sonrası açıklama yapılacak.

Suriye'de hayırseverlerin desteğiyle inşa edilecek imam hatip lisesinin temeli atıldı!

Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Bab ilçesinin Bizia beldesinde hayırseverlerin desteğiyle inşa edilecek  imam hatip lisesinin temeli törenle atıldı.

İstinye'ye imam hatip lisesi ve cami geliyor!

Sarıyer İstinye'de yer alan 20 bin metrekarelik hazine arazisine imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılacak...

İmam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak!

MEB'in hazırladığı vizyon belgesine göre fiziki mekanı uygun olan imam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak..

Şile Yeni İmam Lojmanı'nın temeli atıldı!

Şile'nin Hacıköy mahallesinde hayata geçirilecek olan yeni imam lojmanının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kahramanmaraş'ta Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi inşa ediliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 24 derslikli imam hatip lisesi ve 300 öğrenci kapasiteli yurt inşa ediyor. İşte Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve yurt inşaatında son durum şöyle..

Ataköy Emlak Bankası Spor Kulübü imam hatip lisesi mi oluyor?

Ataköy’de içinde tenis kortları, olimpik yüzme havuzu, futbol sahası bulunan Emlak Bankası Spor Kulübü, imam hatip lisesi oluyor

Adıyaman Gölbaşı'nda imam hatip lisesi yapılacak!

Adıyaman’ın Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal, İlçede yapılması planlanan kız imam hatip lisesi için bir araya geldi.

Sarıyer İstinye'ye imam hatip lisesi ve cami yaptırılacak!

Sarıyer İstinye Anadolu Lisesi ve Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 20 bin metrekarelik komşu parseline imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılmasına karar verildi.

Gökçeada'ya imam hatip okulu kurulacak!

Çanakkale'nin ilçesi ve Türkiye'nin en büyük adası olan 9 bin nüfuslu Gökçeada'da 50 kişinin imam hatip okulu talebi üzerine, yıkılan eski lisenin yerine imam hatip okulu kurulacağı duyuruldu.

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanındaki arazi imara mı açıldı?

İstanbul Kadıköy'deki Ahmet Sani Gezici Lisesi'ni, tepkilere rağmen yıkıp imam hatip yaptılar. Okulun yanındaki araziyi de ticaret merkezi olarak imara açtılar.

Kahramanmaraş'a modern bir imam hatip lisesi yapılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, modern bir imam hatip lisesi ve 300 kişilik öğrenci pansiyonu yapmak için kolları sıvadı.

imam İbrahim Urgancı Haberi

imam İbrahim Urgancı


Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ni ibadete açılırken Başbakan Erdoğan,  Anadolu yakasına Süleymaniye Camisi'ne benzeyen bir cami yapıldığını açıklamıştı. Mimar Hilmi Şenalp tarafından projesi hazırlanan caminin inşaatına 2010'un temmuz ayında başlandı. Ataşehir Anadolu Ulu Cami adıyla yapımına başlanan camiye daha sonra Mimar Sinan Camisi adı verildi. Erdoğan da caminin inşa sürecini başından sonuna kadar bizzat takip etti. 


Zaman zaman cami şantiyesini ziyaret eden Erdoğan, yetkililerden sürekli bilgi aldı. Mayıs ayı sonunda inşaatı gezen Başbakan Erdoğan, caminin Ramazan ayının ilk teravih namazına yetiştirilmesi talimatını verdi. Böylece, yaklaşık 2 yıl süren çalışmalarda sona gelindi. Caminin, Ramazan ayının ilk teravih namazının kılınacağı 19 Temmuz tarihinde ibadete açılması planlanıyor. 2 imam ve 3 müezzinin görev yapacağı camiye atanan ilk imam Urgancı oldu. 34 yaşındaki Urgancı, 8...