29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'a modern bir imam hatip lisesi yapılacak!

Kahramanmaraş'a modern bir imam hatip lisesi yapılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, modern bir imam hatip lisesi ve 300 kişilik öğrenci pansiyonu yapmak için kolları sıvadı.



Okula Tenzile Erdoğan'ın adı verilecek Kahramanmaraş'ta alt ve üst yapı yatırımları kadar sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem veren Büyükşehir Belediyesi, eğitim yatırımları halkasına bir yenisini daha ekliyor. Büyükşehir, Dulkadiroğlu ilçesinin Yahya Kemal Mahallesi'ne dev bir eğitim kompleksi yapmaya karar verdi. Projesi hazırlanan ve temeli kısa sürede atılacak olan imam hatip lisesi ve 300 kişilik öğrenci pansiyonuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın adının verileceği bildirildi. 


 "BÜYÜK HEYECAN İÇİNDEYİZ" 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, imam hatip lisesi ve 300 kişilik öğrenci pansiyonun yapımına kısa sürede başlanacağını belirterek, "Beş yıl önce ebediyete intikal etmiş olan saygıdeğer merhume hanımefendi Tenzile Erdoğan'ın adını yapacağımız tesise vereceğiz. Belediyemizin eğitim yatırımları bakımından en büyük hizmeti olan eğitim kompleksini Dulkadiroğlu ilçemizin Yahya Kemal Mahallesi'ne inşa edeceğiz" dedi. 14 bin metrekarelik arazi üzerine yapılacak olan tesisin projesinin engelli öğrencilerin de yararlanabileceği şekilde düzenlendiğini belirten Başkan Fatih Erkoç, "Bodrum, zemin ve 4 kattan oluşan lise binasının oturum alanı 846 metrekare, inşaat alanı ise 5 bin 76 metrekare olarak hesaplandı. İçinde 24 derslik, kütüphane, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarı, resim ve müzik atölyesi, çok amaçlı salon, bilgisayar laboratuarı, beden eğitimi dersliği ve idari binalar bulunuyor" diye konuştu. 


 HER TÜRLÜ İMKAN VAR

 Peyzaj alanı olarak 9 bin metrekarelik bahçeye sahip eğitim tesisinde yürüyüş yolları, kameriyeler, ahşap gölgelikli oturma yerleri, bekçi kulübesi, satranç oyun alanı, açık spor sahaları ve otoparkın yer alması planlanmış durumda. Aynı tesiste eğitimine devam eden öğrencilerin barınma ihtiyacı için otel tipi pansiyonun projelendirildiği görülürken, projenin otopark, basketbol, voleybol ve futbol sahası, açık oturma yerleri ve futbol sahasına ait tribünden oluştuğu belirlendi. 


Sabah Güney


Geri Dön