28 / 04 / 2024

imar artışı

imar artışı

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "İmar artışı nihayetinde mutluluk değil, sıkıntı getiriyor. Artık içimize sinen, bizi rahatlatan ve güzel görünen şey yatay mimaridir. Biz de 'estetikten, yatay mimariden taviz yok' diyoruz" dedi....

Yüksek bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, geçmişte yüksek binaların ihtiyaç olduğunu ama bugün bakıldığında şehirlerin silüetini bozan, bilhassa kentsel dönüşümde, yüksek binaları istemediklerini söyledi...

Dikey mimari mi, yatay mimari mi? Yoksa müstakil ev mi?

Dikey yapılaşma mı, yatay yapılaşma mı? Yoksa müstakil ev mi? İşte günümüzdeki en büyük sorunlardan biri bu. Dikey yapılaşmanın olduğu yerlerde de, yatay yapılaşmanın olduğu yerlerde de aynı yoğunluk var...

Mevlüt Uysal: İmar artışı kesinlikle olmamalı!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, CHP ve AK Parti Belediye Meclis üyelerinin sorularını cevapladı. Uysal, "Yerinde dönüşüm olmalı, imar artışı kesinlikle olmamalı" dedi.

Ankara Büyükşehir imar artışına dava açacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sert yanıt veren Ankara Büyükşehir Belediyesi imar artışı değişmezse dava açacağını duyurdu.

İmar planı değer artışından belediye pay alacak!

İmar mevzuatında yapılacak değişikliklerle imar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek,imar uygulamaları daha adil ve hızlı yapılacak ve imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay a

İmar artışında artan değere rant gelecek!

Uygulamanın, gayrimenkul olarak kent içinde üretilen zenginliğin eşit miktarda tüm vatandaşların yararına kullanılmasına katkı sağlayacağı ve ülkenin sosyal devlet olma yolunda önemli bir adım atacağı vurgulanıyor.

İmar artışı gelirleri kentsel dönüşümü şaha kaldıracak!

İmar artışı geliri fonunda biriken para, yasanın içeriğinde olduğu gibi, bir kısmı Belediyelere, bir kısmı da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aktarılmasıyla, Kentsel dönüşüm şaha kalkacak.

Avukat Kadir Kurtuluş yeni yılda kentsel dönüşümde hukuki süreci nelerin beklediğini anlattı!

Yeni yılda kentsel dönüşüm pratiğinde herhangi bir değişiklik bekleniyor mu? Kentsel Dönüşümde önümüze başkaca hukuki engeller çıkacak mı? Sorularımızı, Gayrimenkul Hukuku Alanında uzman Av. Kadir Kurtuluş değerlendirdi.

Avukat Kadir Kurtuluş: Gayrimenkulde dava patlaması olacak!

Yeni yılda kentsel dönüşüm pratiğinde herhangi bir değişiklik bekleniyor mu? Kentsel Dönüşümde önümüze başkaca hukuki engeller çıkacak mı? Sorularımızı, Gayrimenkul Hukuku Alanında uzman Av. Kadir Kurtuluş değerlendirdi.

Vekil için Etik Araştırma Merkezi geliyor!

Milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarının haksız imar kazancıyla elde edilip edilmediğini araştırmak için 'Etik Araştırma Merkezi' kurulacak. Başbakan, "İmar artışını öğrenip, oradan arsa almak haram kazançtır" dedi.

Ahmet Davutoğlu: İmar artışını öğrenip, oradan arsa almak haram kazançtır!

Milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarının haksız imar kazancıyla elde edilip edilmediğini araştırmak için 'Etik Araştırma Merkezi' kurulacak. Başbakan, "İmar artışını öğrenip, oradan arsa almak haram kazançtır" dedi...

Erdoğan Bayraktar: İmar artışına izin vermeyeceğiz!

Fikirtepe'de dönüşüm çalışmalarının hızlandığını belirten Erdoğan Bayraktar, imar artışına izin vermeyeceklerinin altını çizdi...

Neşecan Çekici: Dönüşüm imar artışına feda edilmemeli!

LideBir Başkanı Neşecan Çekici, dönüşümün imar artışlarına feda edilmemesi gerektiğini söyledi

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Peker GYO İngiltere'deki arsa alım sözleşmesini feshetti!

Peker GYO, İngiltere'de Former County Library, Springfield, Maidstone, Kent, ME14  2LH adresinde bulunan 5.787 metrekare arsanın imar şartıyla 4.3 Milyon GBP'a satın alınmasına ilişkin sözleşmeyi feshetti. 

Mahkeme imar artışı kararını iptal etti! 365 hakim, savcı ve bürokrat açıkta kalabilir!

25 konut izni verilen arazide imar güncellenmesine giderek konut sayısını 390’a çıkaran Melih Gökçek zamanındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kararı kabul edilmedi. 

Peker GYO, İngiltere'de 4.3 Milyon GBP'a arsa aldı!

Peker GYO, İngiltere'de 5 bin 787 metrekare büyüklüğünde arsayı imar şartı ile 4.3 Milyon GBP'a Peker Skyline Ltd.'den satın aldığını duyurdu.

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl belirlenecek?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliğin dün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek...

Müteahhitlerin imar müsaade belgelerine 'okuma odası şartı' önerisi!

AVM’lere düşünülen kütüphanelerin sitelere de yapılması için öneri geldi. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerek belediyeler site inşa edecek müteahhitlerin imar müsaade belgesine, sitenin büyüklüğüne göre bir okuma odası şartı koyacak.

İmar planı değişecek, değer artışı tespit edilebilecek!

ÇEBİ Hukuk Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin ÇEBİ, İmar Planı Değişikliği ile Meydana Gelecek Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte 8 madde de yeni imar kanunu değişikliği...

İmar tadilatı artık ada bazlı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerde imar rantına son verecek düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Yeni imar düzenlemesine göre, imar tadilatı artık ada bazlı olacak.

imar artışı Haberi

imar artışı

Büyükçekmece'de seçim çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve 19 Mayıs Mahallesindeki bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vatandaşlarla sohbet eden ve şikayetlerini dinleyen Uysal, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatay mimariyle ilgili bir talimatı olduğunu hatırlattı.

Büyükçekmece'nin coğrafi olarak İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olduğunu anlatan Uysal, "İmar artışı nihayetinde mutluluk değil, sıkıntı getiriyor. Artık içimize sinen, bizi rahatlatan ve güzel görünen şey yatay mimaridir. Biz de 'estetikten, yatay mimariden taviz yok' diyoruz. Büyükçekmece'nin coğrafi güzelliğine yatay mimari ve estetiği ekleyerek, İstanbul'un en güzel ilçesi yapabilirsek başarılı oluruz." dedi.

"Ciddi hizmet eksiklikleri var"

Uysal, Büyükçekmece'nin geçmişte güzel olduğunu ancak...