20 / 05 / 2024

imar geliri şeffaflık paketi

imar geliri şeffaflık paketi

Hükümetin ocak ayında Meclis'e getireceği imar paketinde ev sahipleri ve ev alacaklar için kritik maddeler yer alıyor. Hükümetin ocak ayında Meclis'e getireceği imarla ilgili şeffaflık paketinin ayrıntıları netleşti.

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

Yüzbinlerce vatandaşın borcu silinecek! Resmen açıklandı! Ödeme gücü olmayanlar acil baksın!

Sosyal koruma alanlarını kuvvetlendiren hükümet, geliri düşük kesimlere ilişkin destekleri de artırıyor. Devlet parası olmayana bedava sağlık hizmeti sağlıyor. Geliri 4 bin 471 TL’den az olanların primini Hazine karşılıyor.

Başvuru tarihini kaçıran dizlerini döver! PTT aracılığı ile 1.100 TL verilecek

Geliri düşük ailelerin kesinlikle kaçırmaması gereken yardım için detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1100 TL nakdi yardım yapılacak

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında imar affında köklü düzenleme yapılacağını söyledi.

The Economist'ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

The Economist, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehri etkileyen depremden sonra Türkiye'deki inşaat endüstrisi ile ilgili bir analize imza attı. Analizde, imar affının durumu kötüleştirdiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Apple kullanıcıları bu habere çok sevinecek! AirPods Pro 2 06 Eylül 2022 fiyat listesi

Apple aylardır beklenen o haberi duyurdu. Apple’ın yeni harikasını sizler için araştırdık.. Aplle kullanıcılarının vazgeçilmezi olan AirPods Pro 2, önceki modele benzer yönleri ile Aktif Gürültü Önleme özelliğine sahip olacak ve ayrıca bir Şeffaflık Modu sunacak.

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği 3600 ek göstergede sürpriz gelişme! 500 bin liraya çıkacak

Milyonlarca memur ve emekli için kritik tarih olan 10 Mayıs'a son bir gün kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklanması bekleniyor. 6 bin lira emekli aylığı olan öğretmenin geliri yaklaşık bin 500 lira, 200 bin lira olan emekli ikramiyesi de 500 bin lira olacak.

Panora GYO 2021'de 2 milyon TL'lik kira sözleşmesi düzenledi!

Panora GYO tarafından yıllık toplam kira geliri yaklaşık 1 milyon 983 bin TL olan ve 2021 yılı için farklı tarihlerde düzenlenen kira sözleşmeleri, Funda Pastanesi, Utopian, Maiame, Dyson, Nespresso, Kısmet By Milka, Altınbaş, Fakir şeklinde açıklandı.

IMF'den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

IMF'den kripto para piyasalarıyla ilgili yeni bir uyarı geldi. Kripto paralara ortak kuralların getirilmesi gerektiğini belirten IMF, tüketicilerin risk altında olduğuna, bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık bulunmadığına dikkat çekti.

Gökçeada'daki Yıldız Koy'un imara açılmasına tepki!

İlk olarak 2010'da imar süreci başlayan Yıldız Koy için 2015'te 100 binlik plan kabul edilmişti. Şimdi ise 1/1000'lik imar planı, Gökçeada Belediye Meclisi'nde İYİ Partili üyelerin oyuyla onaylandı.

imar geliri şeffaflık paketi Haberi

imar geliri şeffaflık paketi

Hükümetin ocak ayında Meclis'e getireceği imar paketinde ev sahipleri ve ev alacaklar için kritik maddeler yer alıyor. Hükümetin ocak ayında Meclis'e getireceği imarla ilgili şeffaflık paketinin ayrıntıları netleşti. Belediyelerin imar yetkileri yeniden düzenlenirken, satın alınan her türlü gayrimenkulün gerçek değerinden gösterilmesi, tapuda düşük rayiç bedele son verilmesi konusunda köklü adımlar atılıyor. 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın koordinasyonunda yürütülen pakette, dikkat çeken başlıklar şöyle: 


İMAR GELİRİNE AYAR: İmar değişikliğinden kaynaklı kentsel kazançlardan sadece belediyeler değil, inşaat sektörü ve toplum da yararlanacak. 3 katlı binası olan 10 kat için izin alırsa bunun bedelini ödeyecek. 


PLANA GÖRE YETKİ: İmar planlarının türüne göre yetkiler de değişiyor. İmar, ruhsat işlemlerinde hesap verilebildik artırılacak. 


RUHSATA ÇİFTE DENETİM: Yerel yönetimlerin imar, ruhsat işlemlerine çifte denetim geliyor. Belediye şirketlerinin hesap verebilirliği artırılıyor. 


ETİK...