18 / 07 / 2024

imar hangi arsaya verilmez

imar hangi arsaya verilmez

İmara açılması sakıncalı olan alanlara yapılaşma hakkı verilmiyor. Peki, imar hangi arsalara verilmez? Hangi arsalara imar verilmesi sakıncalıdır? Bu durum nereden öğrenilir? İşte sorularınızın yanıtı...

O belediye başkanın arsasına imar vurdu! 74 dairelik arsaya şimdi 50 konut daha eklendi!

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait yaklaşık 16 dönümlük arsaya imar vurdu. 74 dairenin yapılabileceği arsaya günümüzde 50 konut daha yapılabilir duruma geldi.

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Denizli Merkezefendi Belediyesi bugün imar sorunu ile güne başladı. Merkezefendi'de 2 yerine 3 villanın yapılmasına izin verilmesi gündeme bomba gibim düştü.

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

100 metrekare prefabrik ev ne kadara mal olur? Hangi arsaya prefabrik ev yapılır?

Prefabrik evlerin fiyatları inşa edilecek metrekareden metrekareye göre değişiklik göstermektedir. Prefabrik evlerin fiyatları dışında başka hususlara dair de merak edilen noktalar vardır. İşte araştırılan detaylar!

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Prefabrik ev yaptıracakların dikkatine! Bunu bilmeden inşaata başlamayın! Hangi arsaya prefabrik ev yapılır?

Prefabrik evler her arsaya yapılabilir mi, prefabrik evlerin yapılma şartı nedir, Hangi arsaya prefabrik ev yapılır? şeklindeki sorular sık sık sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtlar!

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacak!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacağını söyleyerek, ''İmarsız arsaya kim ne yapabilir? Yatırımcının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Ülkemizde son dönem en fazla araştırılan konular arasında yer alan İmar Barışında başvuru süresnn ne zaman sona ereceği oldukça merak ediliyor. Peki imar barışında son gün ne zaman? İmar barışı hangi tarihe kadar uzatıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

imar hangi arsaya verilmez Haberi

imar hangi arsaya verilmez

İmar hangi arsalara verilmez?

Bir bölgede imar planları hazırlanırken, imara açılmaması gereken alanlar, su toplama havzaları, SİT alanları, orman alanları olarak ifade ediliyor.


İmara açılması sakıncalı olan alanlara yapılaşma hakkı verilmiyor. Bir parselin, imarlı (konut, ticaret, turizm, sanayi v.b. fonksiyonlar) olup olmadığı belediyeye gidilerek onaylı imar planlarından öğrenilebiliyor.


İmar durumu belgesi; 

İmar durumu belgesi, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işlenen belge olarak tanımlanıyor.


1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı;

Tasdikli halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak Nazım İmar Planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını...