18 / 05 / 2024

İmar Kanunu’nda yapılacak değişiklik

İmar Kanunu’nda yapılacak değişiklik

İmar Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile usulsüz satış yapan yapı müteahhitlerine ağır yaptırımlar getiriliyor

SSK, BağKur, memur emeklisi ve memur maaşları bir bir açıklandı! Temmuz'da kime ne kadar zam yapılacak? 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dört aylık enflasyon verileri, Piyasa Katılımcıları Anketi ve Merkez Bankası'nın enflasyon raporu sonuçlarıyla beraber memur maaşları ile emekli aylıklarına temmuz ayında yapılacak zam oranları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İşte o rakamlar...

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav online mi olacak?

Eğitimlerini tamamlayanların uzman öğretmenlerin, başöğretmen olabilmeleri için girecekleri sınav 19 Kasım 2023'te yapılacak. Buna göre uzman öğretmenlik sınavı çevrimiçi olarak 10.00 - 13.00 saatlerinde arasında yapılacak. Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ise 24 Kasım 2023'te açıklanacak.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Seçim sürecinin atlatılmasının ardından şu sıralar en çok konuşulan konulardan birisi de asgari ücret zammı. İşçi ve işveren tarafları yaptıkları peş peşe açıklamalar ile günümüz koşullarında temmuz ayında yapılacak zam oranına ilişkin görüşlerini paylaşıyor.

Öğretmenlerin maaş zammı tek tek hesaplandı! Öğretmen maaşına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? 

Milyonlarca memur ile emekli Temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili tahminleri araştırıyor. Peki öğretmen maaşına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? 

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emekliler müjde! Bakan Bilgin açıkladı! O tarihte kademeli zam yapılacak!

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilerin gözü temmuz ayında yapılacak olan zamda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni düzenleme yapıldığını ve emeklilere o tarihte kademeli zam yapılacağını açıkladı.

Temmuzda yapılacak zamla birlikte emekli maaşı ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı!

Temmuz ayında yapılacak maaş zammı için geri sayım devam ederken, hesaplamalar sürekli yenileniyor. Aylık bazda açıklanan enflasyon verilerinden sonra maaş hesaplamaları değişti. 3 aylık enflasyona göre emeklilerin zam oranı yüzde 12.52 olarak kayıtlara geçti. Peki, temmuz zammıyla emekliler ne kada

3 ay boyunca 6 bin TL'ye çıktı... Flaş bir ödeme yapılacak herkes baksın

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara yapılacak ödemeler hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Fazla mesai ücretleri hakkında yapılacak ödeme de herkesi tatmin edecek cinsten.

THY, çalışanlara yapacağı zammı duyurdu! İşte binlerce kişinin maaşında yapılacak artış!

Asgari ücretten sonra özel sektörde de personele yapılacak zam oranları tüm çalışanlar tarafından merak edilirken, diğer şirketler için de referans olabilecek bir açıklama Türk Hava Yolları’ndan (THY) geldi. THY, binlerce çalışanı için 2023 yılına ilişkin zam oranını duyurdu.

TOKİ Kocaeli sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Kocaeli ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ kapsamında yapılacak olan sosyal konut projelerinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştı. Kocaeli’nde kaç konut inşa edilecek? Kocaeli’nde hangi ilçelerinde ucuz konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar.

2022 Temmuz dul ve yetim maaşları ne kadar? Dul ve yetim maaşlarına zam yapılacak mı?

Temmuz ayında yapılacak zam haberi ile birlikte dul ve yetim maaşları da araştırılmaya başlandı. İşte dul ve yetim maaşlarına dair merak edilenler!

İmar Kanunu’nda yapılacak değişiklik Haberi

İmar Kanunu’nda yapılacak değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın hazırladığı ve önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelecek olan yeni İmar Kanunu ile konut satışlarında alıcı ve müteahhit arasındaki ilişkinin disiplin altına alınması...