01 / 05 / 2024

imar kirliliğinin cezası

imar kirliliğinin cezası

İmar kirliliğine, yapı ruhsatı alınmadan inşaatına başlanmış yada ruhsatı alınmış ancak ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş yapılar neden oluyor. Bu yapılara bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, imar kirliliğinin cezası nedir?

İmar kirliliğine neden olma suçunun unsurları!

Yapı ruhsatiyesi alınmadan ya da ruhsatı alınmış ancak ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş olan binalar imar kirliliğine neden oluyor. Peki, imar kirliliğine neden olma suçunun unsurları nelerdir?

İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli 4 ilçesi belli oldu!

Kış aylarının gelmesi ile birlikte İstanbul'da hava kirliliğinin arttığını belirten uzmanlar İstanbul'un en kirli 4 ilçesini açıkladı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 'tiny house' (küçük ev) sebebiyle 'imar kirliliğine neden olma’ suçundan Z.Ç. hakkında 5 seneye kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenip, dava açılmıştı. Tiny House kararı mahkemeden döndü... İşte detaylar...

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Karadeniz yaylalarında ikinci yıkımlar başladı!

Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmalarıyla gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' haricinde kalan, 31 Aralık 2017 tarihinin ardından inşa edilen yapılar yıkıldı.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Ankara metruk yapılardan temizleniyor!

Çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in dört bir yanında bulunan ve görüntü kirliliğinin yanı sıra sağlık açısından da tehlike arz eden metruk binaları bertaraf ediyor. 

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Yaylalarda kaçak yapılaşma durduruldu!

Doğu Karadeniz'de, imar kirliliği ve kaçak yapılaşmanın önüne geçirilmesi için denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Selçuk Efes Antik Kenti’nde inşaat yasağı uygulanmıyor mu?

Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşturacak olan inşaattaki gürültü kirliliğinin 01.30’a kadar devam ettiği bildirildi...

Şehir hastanelerinin arazileri yanlış mı seçiliyor?

Uluslararası Şeffaflık Derneği şehir hastanelerine ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Rapora göre, bazı hastaneler bataklık alana, şahıs arazilerine, bazıları hava kirliliğinin en çok hissedildiği alana yapıldığı ileri sürüldü...

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

imar kirliliğinin cezası Haberi

imar kirliliğinin cezası

İmar kirliliğinin cezası!

Yapının inşaatına başlamadan önce yapı sahibinin yapıya başlayabilmek için yapı ruhsatı almış olması gerekiyor. Yapı ruhsatı alınmadan inşaatına başlanan yapılar imar kirliliğine neden olan yapılar arasında yer alıyor. 


İmar kirliliğine neden olan yapılar arasında bir de yapı ruhsatı alınmış ancak yapının ruhsata aykırı olarak inşaa edilmiş olması yer alıyor. Yani yapının imar kirliliğine neden olmaması için, yapının inşaatına başlamadan önce yapı ruhsatı alınmış olması gerekiyor ruhsatı alınan yapılar içinse, alınan ruhsata uygun şekilde inşattının yapılması gerekiyor.


Ruhsat almadan ya da alınan ruhsata uygun olmayan şekilde inşaa edilen yapılara ve yapı sahiplerine cezai yaptırımlar uygulanıyor. Bu hususla ilgili açıklamalar Türk Ceza Kanunu'nda yapılıyor. Peki, imar kirliliğinin cezası nedir?


A. Yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişiler...