04 / 05 / 2024

imar mevzuatı değişiklikleri inşaat sektörünü nasıl etkiliyor

imar mevzuatı değişiklikleri inşaat sektörünü nasıl etkiliyor

İş dünyasının önemli isimlerini buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Ali Ağaoğlu, sık sık yapılan mevzuat değişikliklerinin yatırımcıları zorladığını belirterek, ''Projelerimiz yarım kalıyor'' dedi.

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin satışlar ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı 2 taşınmazın satışı ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesine kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yönelik olan ÖİB tarafından verilen kararlar onaylandı.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

İstanbul’da imar planı değişiklikleri SMS ile öğrenilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı imar plan değişikliklerini İstanbullulara SMS ile bildirecek. Yeni uygulamayı müjdeleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir” şeklinde konuştu.

11 maddede imar planı değişikliği!

İmar planlarında değişiklikleri içeren teklif TBMM'ye sunuldu. Peki değişiklik neleri kapsıyor? İşte 11 maddede imar planı değişikliği...

Silivri Belediye Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 2 Eylül 2019 Pazartesi Günü 10.00’da yapılacak, toplantıda imar planı değişiklikleri konuşulacak.

6 maddede İmar Kanunu Parselasyon Planlarının hazırlanması ve DOP değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "6 maddede İmar Kanunu Parselasyon Planlarının hazırlanması ve DOP değişiklikleri"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

3 maddede İmar Kanunu Torba Yasa değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "3 maddede İmar Kanunu Torba Yasa değişiklikleri"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

ÖİB'den Kırıkkale'deki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Kırıkkale'deki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

ÖİB'den Kahramanmaraş'taki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş'taki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

imar mevzuatı değişiklikleri inşaat sektörünü nasıl etkiliyor Haberi

imar mevzuatı değişiklikleri inşaat sektörünü nasıl etkiliyor

İş dünyasının önemli isimlerini buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi devam ediyor. Zirvenin ikinci gününde konuğumuz iş adamı Ali Ağaoğlu oldu. Biz sorduk Ali Ağaoğlu yanıtladı.


İlk sorumuz mevzuatlarda sık sık yapılan değişiklikler oldu. Bu değişikliklerin iş adamlarını nasıl etkilediğine dair sorumuza Ali Ağaoğlu, ”İmar mevzuatında özellikle her gün ayrı değişiklikler oluyor. Bir arsa alıyorsunuz, proje geliştiriyorsunuz, projeye başlıyorsunuz o arada mevzuat değişiyor. Böylece bütün emeğiniz de boşa gitmiş oluyor. Bir yatırımcı için en tehlikeli şey önünü görememesidir.  Kendi sektörüm açısından bakıldığında inşatta çok sık mevzuat değişiyor. Kentsel dönüşümde de böyle imarda da böyle. Bu yatırımcının önünü görmemesi anlamına geliyor ve ciddi sıkıntı yaratıyor” şeklinde yanıt verdi.


”TURİZMDE TANITIM ATAĞI ŞART”


Boğaziçi’ndeki yapılaşmaya yönelik ise Ağaoğlu, ”Boğaz’da asıl yapılaşma 1990′lı yıllarda oldu. Sıkı, derin...