03 / 05 / 2024

imar müfettişi

imar müfettişi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imar kirliliği konusunda düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti istişare toplantısında büyük bir teftiş operasyonu başlatacaklarını açıkladı.

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Kahramanmaraş'ta toptancılar sitesindeki esnaflar için hibe destekli imar hakkı müjdesi geldi. Buna göre esnaflar iş yerlerini aynı yere yapabilecekler.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

İBB'nin aldığı araziler için incelemeyi Bakanlık müfettişleri yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş dönemde İBB’nin AKP’li ilçe belediyelerinden aldığı 13 adet parselin alınma sebebini araştırmak için harekete geçmişti. Bu amaçla 13 dosya açılmıştı, o dosyalar bakanlık müfettişleri tarafından incelenecek. 

Fuat Pamukçu: İmar müdürlükleri işleri uzaktan yürütülmeli!

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu yaptığı açıklamada, "Bu dönemde kamu, belediye ve imar müdürlükleri işlerinin uzaktan yürütülmeye devam etmesi gerekli" dedi.

İmar kanununda değişiklik yapan yasa teklifi Anayasa'ya aykırı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi, imar kanununda değişiklik öngören teklifin, imar planı değişikliklerinin taşınmazda meydana getirdiği değer artışı payının dağılımını düzenleyen 15. Maddesi’nin anayasaya aykırı olduğunu belirtti...

Ümraniye revizyon nazım imar planı değişikliği askıda!

Ümraniye ilçesi 13 Şubat 1998 T.T.' li 1/5000 ölçekli Ümraniye revizyon nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Altındağ İskitler kentsel dönüşüm 1.etap imar planı değişikliği askıda!

Ankara Altındağ İlçesi, İskitler MİA Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı I.Etap I.Kısımda Eğitim Alanı amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği, 28 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Tuzla Yedievler nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Tuzla İlçesi, Yedievler Bölgesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Yıldırım Değirmenönü ve Karapınar'ın imar planı değişikliğine onay!

Yıldırım Belediyesi Haziran ayı 2. meclis oturumunda, Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini kapsayan imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

İzmir Gaziemir'deki yeni fuar alanının imar planı müfettişlik oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’deki Fuar İzmir’in “jeolojik ve jeoteknik raporlarının nerede olduğu” sorusuna cevap veremedi. Muhakkik incelemesi sonrası mülkiye başmüfettişi İzmir’e geldi.

imar müfettişi Haberi

imar müfettişi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemlerde başta büyükşehirler olmak üzere birçok kentteki imar kirliliğine dikkat çekti. Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Nuray Babacan'ın haberine göre; AK Parti istişare toplantısında büyük bir teftiş operasyonu başlatacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı bakanlar, parti yöneticileri, milletvekilleri, il yöneticileri ve ilçe belediye başkanları ile yaptığı toplantı 3.5 saat sürdü. 


Müfettiş gönderilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği istişare toplantısında imar uygulamalarıyla ilgili tüm belediyelere İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş göndereceğini açıkladı. İstanbul'daki imar kirliliğinden şikayetçi olan Erdoğan, "Biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ediyoruz" dedi.

Ayrım yapılmayacak

Belediyelere gönderilen müfettiş, teftişte iktidar-muhalefet ayrımı yapmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinlikle yasalara uymayan, kayırma gibi bir durum varsa gereken yapılacak. Bunlara müsaade etmeyiz. Belediyelere aktarılan payların kullanımı vesaire, hepsine bakılacak" şeklinde ifadelerde...