27 / 04 / 2024

İmar planı iptal davaları

İmar planı iptal davaları

İmar planları, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri gösteriyor. İmar planlarına karşı dava açılabiliyor. İşte imar planı dava örnekleri...

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi 142 parseldeki “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali konusunda açılan davada Muğla İkinci İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Beyoğlu'ndaki Hilton Garden Inn Oteli’nin imar planı iptal edildi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Sütlüce Mahallesi’ndeki inşaatı sırasında etrafında yer alan binalara verdiği zararla tartışmalara sebep olan Hilton Garden Inn Oteli’nin parseliyle ilgili imar planı değişikliği yargı tarafından iptal edildi. 

Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planı iptal edildi!

Gaziantep Üniversitesi ve TOKİ iş birliğinde Şahinbey’in üniversite bölgesindeki alan için toplu konut projesi planlandı. Mahkeme, Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planını iptal etti.

Demirören Holding'in Göktürk'teki ipotekli arazilerinin imar planı iptal edildi!

Demirören Holding’e ait Kemer Country’deki golf sahasının yer aldığı araziyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Buna göre; Demirören'in borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildiği belirtildi.

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Ordu’nun 1/5000 ölçekli yeni imar planı iptal edildi!

Ordu'da mahkeme kararıyla şehirde yüksek katlı binaların önünü açan 2016 yılında hazırlanan 1/5000 ölçekli 'Nazım İmar Planı'nı iptal etti. Karar ile şehirde yüksek katlı binalara izin verilmeyecek.

Muğla Akyaka imar planları için iptal dilekçeleri verildi!

Muğla'da 15 Ekim’de askıya çıkarılan Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun iptal edilmesi için binlerce dilekçe Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Olumsuz cevap gelirse dava açılacak...

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Innovia 4'ün imar planı iptal edildi!

Son dönemlerde yaşanan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Esenyurt Innovia 4 projesinin imar planı iptal edildi.

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş GYO tarafından Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın iptal edilmesi için dava açılmıştı. Ancak karar ile istinaf talebinin reddine karar verildi ve bu karara karşı temyiz yoluna başvuruldu.

Haliç kıyısındaki arazinin imar planı iptal edildi!

İBB'nin kat yüksekliğini önce 10’a daha sonra 6’ya indirdiği Haliç kıyısındaki araziyle ilgili plan değişikliği İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi...

İmar planı iptal davaları Haberi

İmar planı iptal davaları

İmar planı dava örnekleri!

İmar planı; Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren plana deniyor.


İmar planları, belediye birimleri tarafından yapılıyor. Belediyeler tarafından yapılan veya yaptırılan söz konusu planlar belirlenen ilan yerlerinde 1 ay süresince ilan ediliyor. Bu yerler ise yine belediye tarafından belirleniyor.


Bu 1 aylık ilan edilme süresi boyunca ilan edilmiş imar planlarına vatandaşların itiraz etme hakları bulunuyor. Bu itirazlar ise Belediye Meclisi tarafından incelenerek, on beş gün içinde karara bağlanıyor. İmar planı dava örnekleri aşağıda yer alıyor.


İmar planı dava örnekleri..

ÖZET:Davacının imar durumunu istemesi üzerine gönderilen taşınmazın durumunu gösteren plan paftası bir uygulama işlemi olduğundan bu işlemin...