11 / 05 / 2024

imar planı yapımı için gerekli belgeler

imar planı yapımı için gerekli belgeler

İmar planı nedir? İmar planı yapımı için gerekli evraklar nelerdir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve imar planı yapımı konusu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..

Mahmutbey ve İkitelli'deki rezerv yapı alanının 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Başakşehir Mahmutbey ve İkitelli Mahalleleri Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına Askı Sürecinde Gelen İtirazlar Kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

1952 yılında İstanbul'un imar planı yapılmış!

1952 yılında Belediye tarafından İstanbul' un imar planının yapılmasına karar verilmiş.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Yıldırım Şirinevler Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nin kaderini değiştirecek imar planı çalışmaları sürüyor. İmar planı ve uygulaması ile bölgenin sosyal donatıya ve alt yapı hizmetlerine sahip olacak.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Ankara'da 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda konuşan Mansur Yavaş, "Ankara'da tam 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış. Yani bundan sonra bize kolay kolay imar artışı gelmeyecek" dedi.

Kars’ın koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılacak!

Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Kars merkezde koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapım işi için danışmanlık hizmeti alınacak.

Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

Esenler Oruçreis Rezerv Yapı Alanına ilişkin imar planı askıda!

Esenler Oruçreis Rezerv Yapı Alanına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, 1500 nazım imar planı ve açıklama raporları askıya çıktı...

Yıldırım Mahallesi heliport alanına ilişkin imar planı askıda!

Bayrampaşa İlçesi, Yıldırım Mahallesi'nde yapılacak Heliport Alanı için 1116 parselin bir kısmına ilişkin imar planı askıya çıkarıldı..

Karşıyaka Stadı için yeni imar planı yapılacak!

İzmir'de inşa edilecek olan Karşıyaka Stadı için Anıtlar Kurulu kararı doğrultusunda yeni imar planı yapılacak.

imar planı yapımı için gerekli belgeler Haberi

imar planı yapımı için gerekli belgeler

İmar planı nedir?


İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı denir.



İmar planı türleri ise şöyle; Nazım imar planı, uygulama imar planı, çevre düzeni planı, mevzi imar planı, parselasyon imar planı, ilave imar planı ve koruma amaçlı imar planı olarak karşımıza çıkıyor.Peki imar planı yapımı için gerekli evraklar nelerdir?



Örnek olarak 1/1000 ölçekli mevzi imar planı tekliflerinde istenen evraklar şöyle;



- Tapu kayıt örneği


- Tapu Tescilinde adı geçen maliklerin eğer kendileri başvurmuyorsa; 

noterden onaylı muvafakatname veya vekaletnameleri.


- 1/1000 ölçekli koordineli arsa çapı


- Arsa kooperatife ait ise, kooperatif ana sözleşmesi ve üye sayısı


- Plan açıklama raporu


-Teklif planları


-Jeolojik etüd raporu


-ÇED Yönetmeliği çerçevesinde gerekiyorsa ÇED raporu


-Plan...