18 / 05 / 2024

imar planında yapılaşma koşulları

imar planında yapılaşma koşulları

Avanos Belediyesi yaptığı açıklamada vatandaşların hak kaybı yaşamamaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından dağıtımlı olarak gelen “Geçici 6. madde konulu” yazı doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini belirtti...

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

Uşak Banaz OSB'de 500 bin metrekareye yapılaşma izni verildi! 

Uşak Banaz'da bulunan organize sanayi bölgesi alanının bir kısmı için yapılaşma ve imar izni verildi. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Çamlıca'da yapılaşma sorunu gitgide büyüyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık, bugünkü köşe yazısında Çamlıca'daki yapılaşma sorununu kaleme aldı.

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

Tarım arazileri için uyarı! Yapılaşma yayılıyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, salgın ve deprem gibi nedenlerle tarla ve arazilerde son dönemde yapılaşmanın arttığını belirterek, "Tarım arazilerinde kaçak, izinsiz ve imarsız bir yapılaşma tehlikesi başlamış ve yayılmaktadır. Bu konuda çok acil harekete geçilmelidir" diye konuştu

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Silivri'de Hazine arazisinin imar planında değişiklik yapılması mecliste!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

imar planında yapılaşma koşulları Haberi

imar planında yapılaşma koşulları


Avanos Belediyesi yaptığı açıklamada vatandaşların hak kaybı yaşamamaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından dağıtımlı olarak gelen “Geçici 6. madde konulu” yazı doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini belirtti.



Avanos Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Uygulama İmar Planında yapılaşma koşulları belirlenmeyen yerlerde, (yani imar durumunda “A” yazan) 01.06.2013 tarih ve 28644 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği”nin 16. Maddesinin 2. bendi aşağıdaki gibiydi;


(Değişik:RG-1/6/2013-28664) Taban alanı kat sayısı (TAKS): Taban alanının imar parseli alanına oranıdır. İmar planında bu oran açıkça belirlenmemiş ise taban alanı katsayısı; ayrık veya blok nizam olan yerlerde %40’ı, bitişik nizam olan yerlerde ise %50’yi geçemez….

08.09.2013 tarih ve 28759 sayılı Resmi Gazetede yukarıdaki ibare kaldırılarak 16. maddenin 2. bendi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.


(Değişik:RG-8/9/2013-28759) Taban alanı kat sayısı (TAKS): Taban...