09 / 05 / 2024

imar uygulaması nedir

imar uygulaması nedir

Bir bölgenin gelişimini etkileyen en önemli husus, o bölgenin imar uygulamasıdır. Peki imar uygulaması ne demektir, nasıl yapılır?

İmar uygulaması nedir?

İmar planları ile uygulaması bir şehrin oluşumunda ve gelişiminde doğrudan etki ediyor. Peki imar uygulaması nedir, nasıl yapılır, detayları...

Beykoz Yavuzselim Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, İstanbul İli Beykoz İlçesi Yavuzselim Mahallesi (27. Etap), Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi hükümlerince hazırlanmış olan imar uygulaması askı tutanağı yayımlandı

18. Madde uygulaması nedir? Hangi durumlarda 18. madde uygulaması kullanılır?

Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biri de 18 uygulaması ve maddesidir. Belirli kişileri ilgilendiren bu madde, yasal bir düzenlemedir. Peki 18. madde ve uygulaması nedir, hangi durumlarda kullanılır? İşte 18. Madde uygulaması ile ilgili kapsamlı bilgiler...

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Şişli Kaptanpaşa Mahallesi imar uygulaması askıda!

Şişli İlçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, 1800 ada, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 43, 44, 45, 46, 100 parseller, 2079 ada, 582 parsel, 2155 ada, 77, 78, 80 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması askıda...

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. Peki, AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar..

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Güngören Tozkoparan'daki 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul Güngören Tozkoparan'daki toplamda 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı... İşte detaylar...

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

Zeytinburnu Sümer Mahallesi imar uygulaması askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1782 ada, 3, 4, 7 ve 8 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Tuzla Tepeören Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Tepeören Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Güngören Gençosman Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Güngören İlçesi Gençosman Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? Tavan fiyat uygulaması ne anlama geliyor?

Bugün akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği konuşuldu. Peki, Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? İşte tüm detaylar...

Maltepe Atış Okulu Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Maltepe İlçesi Atış Okulu (Atışalanı) Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

imar uygulaması nedir Haberi

imar uygulaması nedir

İmar uygulaması ne demektir?

İmar uygulaması bir bölgenin gelişimine doğrudan etki ediyor. İmar uygulaması, ihtiyaca yönelik ve doğru yapıldığı takdirde, çarpık kentleşmeyi engelleyebiliyor. Peki bu denli öneme sahip imar uygulaması ne demektir, imar uygulaması nasıl yapılır ve kim tarafından gerçekleşir? işte yanıtları;


İmar uygulaması nedir sorusunun yanıtı, imar planının hayata geçirilmesi, kadastral mülkiyetlerin imar planına göre yeniden düzenlenerek, imar planına uygun hale getirilmesidir. Peki uygulama imar planı nedir?


Uygulama imar planı, tasdikli halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren plandır.


İmar uygulamaları, bulunduğu yere göre belediye veya valiliklerce yapılır....