30 / 04 / 2024

imşaat sektörü büyüyor mu

imşaat sektörü büyüyor mu

Fortune Türkiye'nin 8. kez gerçekleştirdiği 'Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" listesinin 2014 yılı sonuçları açıklandı. 2014 yılında ekonomik büyümenin üretimden ziyade, hizmet ve inşaat sektörleri odaklı gerçekleştiği oldu.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Demir fiyatlarına 500 lira zam geldi! Demir, inşaat sektörünü yıktı geçti!

İnşaat demiri fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmezken, bugün gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Hemen hemen her gün yenilenen demir fiyatları gittikçe yükselişe geçti ve bugün gelen zamlarla birlikte inşaat sektörünü yıktı geçti...

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

İnşaat sektöründe büyük atılım!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat, son 25 yılda şaha kalktı. 1999 Marmara depreminin ardından inşaat ve konut sektörü büyük bir dönüm noktası yaşadı. Markalı konut, kentsel dönüşüm, sosyal konut, yabancıya satış gibi gelişmelerde sektör şahlandı.

İnşaat sektörü büyüme potansiyelini koruyor!

KPMG Türkiye, ‘Sektörel Bakış 2020 İnşaat Raporu’nu yayımladı. Hazırlanan rapora göre; Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, büyüme potansiyelini koruyor ancak ekonomik ve siyasi risklere karşı hassas… 

İnşaat sektörü 2018'i büyümeyle kapatacak!

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uçar, "Satışlarda yaşanan düşüş sektörün dinamiklerini sarsacak bir etkiye sahip değildi. Bu geçici bir etkiydi ve sonuç olarak inşaat sektörü bu yılı da büyümeyle tamamlayacaktır" dedi...

Mustafa Tuna'dan inşaat sektörüne yüzde 50 indirim müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna inşaat sektörüne yüzde 50 indirim müjdesi verdi.

Çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı!

Çatılarda Kullanılan Nihai Çatı Kaplama Malzemelerinin 2017 Yılı Sektör Büyüklüğü araştırmasına göre, düz ve eğimli çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı.

İnşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

İnşaat sektörü ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,9 büyüme rakamına ulaştı. İnşaat sektörü temsilcilerinden Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil ve Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç’ın değerlendirmelerini yaptı...

imşaat sektörü büyüyor mu Haberi

imşaat sektörü büyüyor mu

Listenin ilk sırasında 39.7 milyar TL net satışla Tüpraş yer alırken, onu 37.5 milyar lira ile Botaş, 32.9 milyar TL ile OMV Petrol Ofisi, 24.2 milyarla THY ve 22.6 milyar lira ile de Türkiye Elektrik İletim izledi. Fortune Türkiye Yayın Direktörü Cüneyt Toros, tüm verilerini eksiksiz olarak paylaşan şirketlere yer verdiklerini hatırlatarak, Botaş'ın geçen yıl bu yüzden listede olmadığını, bu yıl tüm verilerini açıklayarak ikinci sıradan girdiğini söyledi. Sayıları da arttı İlk 10 sırada, ağırlıklı olarak enerji ve petrol şirketlerinin yer aldığı "Fortune 500" listesine göre, 2014'te Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin net satışları yüzde 19.5 artarken, toplam net kâr ise yüzde 1.96 geriledi. Toplam net kardaki düşüş, esas faaliyet kârındaki düşüşün etkisi olarak açıklandı. Listenin ortaya koyduğu en...